Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A pszichoterápia klasszikusai

Rendezés:
Nézet:

Forrásértékű munka! Magyarul most olvasható először a világhírű analitikus Thrills and Regressions című kötete, amelyben az ember primitív ösztöneinek elemzése során a borzongásos élményt veszi „górcső” alá.

3.400 Ft 3.230 Ft

Ha az emberi természet érdekes, még inkább az az egészen kis emberpalánta belső világa. Hogyan élik meg magukat és környezetüket? Vajon már a kezdet kezdetén van énjük, vagy valami ahhoz fogható? Miképpen kötik össze a különálló hangokat, mozgásokat, érintéseket, a látott képeket és saját érzéseiket?

3.900 Ft 3.705 Ft

A csoportanalízis a kiscsoportokban végzett pszichoterápia egyik formája, s egyúttal olyan módszer, amelynek tükrében feltárul a csoport és az egyéni viselkedés társas arculata.

3.500 Ft 3.325 Ft

A kötet a fenomenológiai elemzés mesterdarabja, ugyanakkor okfejtéseit a szerző gazdagon megtámogatja a legújabb neurológiai és fejlődéstani kutatások eredményeivel. Ezeknek az új elképzeléseknek a kiterjesztése a klinikum területére drámai és lenyűgöző kihívást terít a szakemberek elé.

3.450 Ft 3.277 Ft
Minden kétség nélkül állíthatjuk, hogy a hazai pszichoanalitikus irodalomnak a legolvasottabb, és a pszichoterápiás képzésben legfontosabb művét tartja kezében az olvasó. Közlése óta etalonnak számít – nemcsak a pszichoanalízis, hanem a dinamikus szemléletű terápiák és humán segítés világában is.
1.800 Ft 1.710 Ft

Kohut legelső munkája magyar nyelven! A szerző a pszichoanalízis egyik legnagyobb megújítója; ebben az alapvető művében teljesen új fejezetet nyitott az önmagunk lelki folyamatainak megértésén alapuló terápiák történetében.

3.800 Ft 3.610 Ft

A szelfpszichológia alapvető tételeit Heinz Kohut, bécsi születésű chicagói pszichoanalitikus (1914-1981) fogalmazta meg először. A 60-as és korai 70-es években, amikor a vak ragaszkodás az „eredeti Freudhoz” a pszichoanalízis fejlődését megakasztotta, ez forradalmi tett volt.

3.800 Ft 3.610 Ft

A kötet az Otto Kernberg és munkatársai által súlyosan destruktív és öndestruktív borderline páciensek kezelésére kidolgozott áttétel-fókuszú pszichoterápia (transference-focused psychotherapy: TFP) alapjait mutatja be. A TFP feltáró dinamikus terápia, amelynek személyiség-, betegség- és terápiaelmélete a tárgykapcsolat-elméletre épül.

4.300 Ft 4.085 Ft

A szülő-csecsemő viszony élvonalbeli pszichoterápiás iskoláinak elemzéséből Stern leszűri azokat a tényezőket, melyek változást idéznek elő.

3.850 Ft 3.657 Ft

Az én és az elhárító mechanizmusok nemcsak a pszichoanalitikus kezelés egyik legfontosabb „harcászati” kézikönyve, ismerete nélkülözhetetlen minden olyan segítő foglalkozásban, ahol a páciens és a gyógyító párbeszéde fontos.

3.500 Ft 3.325 Ft

Bálint Mihály eredeti nézetei már korai tanulmányaiban megfigyelhetők; végső alakjukat jelen kötetben érték el, mely utolsó munkája (1968). Ebben fogalmazza meg elképzelését az őstörésről.

3.800 Ft 3.610 Ft

Azok a fogalmak és jelenségek azonban, amelyeket M. Klein írt le és használt elsőként – megkerülhetetlen alapfogalmai a modem pszichodinamikus elméletnek és terápiás gyakorlatnak.

3.100 Ft 2.945 Ft

A kötetben tárgyalt kérdések az emberi személyiség, és ennek megfelelően a pszichoterápia alapkérdéseihez tartoznak. Bálint Mihály talán a legjobb ismerője és valódi felfedezője volt ennek a területnek, amelynek 1930 és 1952 között született cikkeit tartalmazza ez a harmadik magyarul megjelenő Bálint-mű.

3.400 Ft 3.230 Ft

A kötetben tárgyalt kérdések az emberi személyiség, és ennek megfelelően a pszichoterápia alapkérdéseihez tartoznak. Bálint Mihály talán a legjobb ismerője és valódi felfedezője volt ennek a területnek, amelynek 1930 és 1952 között született cikkeit tartalmazza ez a harmadik magyarul megjelenő Bálint-mű.

3.400 Ft 3.230 Ft

Kernberg írásai a határeseti állapotokról a pszichiátriai és pszichoanalitikus irodalom kiválóságai. Ez a kötet egyike azoknak, melyek tanulmányozása minden klinikus számára elengedhetetlen.

4.485 Ft 4.260 Ft
Az egyik legfontosabb, ám csak későn bevezetett gondolatnak szánt műből – kleiniánusok vagy épp alapfogalmait is megkérdőjelezők –, ebből az osztrák-magyar logikából, ebből a mechanisztikus gyermeki bensőt végre kapcsolatokkal benépesítő, „zseniális sejtések rendszeréből” – bár nem könnyű tanításból – valamennyien meríthetünk.
2.470 Ft 2.346 Ft

Winnicott leghíresebb könyvében a képzelet, a kreativitás, a játék eredetét kutatja, a belső pszichés realitás kialakulását, és azt a köztes teret, amely a külső világot összeköti a pszichével.

3.100 Ft 2.945 Ft

Olvasva ezeket az esszéket, sűrűn kellett segítségül vennem a mai lehetőségeket, hogy eligazodjam Bálint Mihály angolul hozzáférhető klasszikus szövegeiben a bőségesen betűzdelt ógörög, latin, francia és német idézetek között. S visszatérő élményem volt: még ezt is tudta? Ezt az élményt szeretném eljuttatni az Olvasóhoz! (Biró Sándor fordító)

2.400 Ft 2.280 Ft

Anna Freud a gyermekanalízis megalapítója és egész életében elkötelezett kutatója volt. A jelen válogatásban az 1945 és 1956 között megjelent írásaiból választottuk ki azokat, amelyek leginkább érdeklődésre tarthatnak számot a hazai olvasók körében.

3.500 Ft 3.325 Ft

A könyv a pszichoanalízisnek egy meglehetősen mostohán kezelt területével foglalkozik – a normalitással. A szerzőt főként a felnövekedésnek azok a közönséges, mindennapos problémái érdeklik, amelyekkel minden szülő szembesül, és – tünetek esetén – minden klinikus is.

3.300 Ft 3.135 Ft

Ebben a kötetben Ferenczi késői technikai írásai szerepelnek. Ezek, különösen az aktív technikáról szóló tanulmányai évtizedekkel megelőzték a pszichoanalitikus mozgalom természetes fejlődését.

2.400 Ft 2.280 Ft