Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Ferenczi Sándor

Rendezés:
Nézet:

Jelen kötet a negyedik abból a hétkötetes sorozatból, amely Ferenczi Sándor összes művei kiadására vállalkozott, születésének 150. évfordulója alkalmából. Ferenczi 1920–1924 között keletkezett írásait gyűjtöttük össze.

6.800 Ft 6.460 Ft

Ferenczi Sándor preanalitikus írásai az életmű majd egyharmadát átölelő időszak munkásságának gyűjteményes dokumentuma, amely 1908 februárjáig, a történelmi jelentőségű Freud – Ferenczi találkozásig, a  pszichoanalitikus időszak kezdetéig követi nyomon Ferenczi orvosi és közéleti tevékenységét.

4.900 Ft 4.655 Ft

Korabeli klasszikusok – Freud, Márai, Karinthy, Ignotus, Kosztolányi – és mai világhírű pszichoanalítikusok – André Haynal, Judith Dupont, Rudolf Pfitzner, Ann-Luise Silver, Clara M. Thompson, Judith E. Vida stb. – tisztelegnek írásaikkal, tanulmányaikkal a budapesti pszichoanalitikai iskola vezető egyénisége, mestere, Ferenczi Sándor előtt.

2.200 Ft 2.090 Ft

Ferenczi Sándor (1873–1933) a pszichoanalízis kezdeti időszakának egyik legfontosabb alakja és egyik legtermékenyebb teoretikusa, Freud kedvenc tanítványa volt. Ez a könyv nem tudományos értekezés, és nem is klasszikus életrajz. Egy valószínűtlen barátság és egy végzetes szerelmi négyszög szívszorító története, egy látomásos analitikus és egy csodálatos vesztes portréja.

3.990 Ft 3.591 Ft

A kötet Ferenczi pszichoanalitikusi munkásságának első, 1908 és 1913 közötti időszakát öleli át. Ebben a hat évben kibontakozik Ferenczi személyes elköteleződése elméletalkotói, pszichoterápiás és intézményteremtő képessége, alkotói tevékenységének meghatározó pillérei.

5.500 Ft

Ferenczi Sándor összes műveinek harmadik kötete az analitikus 1914 és 1919 között keletkezett cikkeit, tanulmányait tartalmazza, szerkesztői kísérőjegyzetekkel ellátva. A közel száz írás között található hosszabb értekezés, rövidebb cikk, esettanulmány, előszó, számos könyvismertetés és nemzetközi folyóiratokban megjelent munkákról szóló beszámoló is.

5.500 Ft 5.225 Ft

A szerelem tudományos pszichológiája még ma is megíratlan” – állapította meg Ferenczi Sándor. Kötetünk azokból a korai írásaiból közöl válogatást, amelyek a hiány pótlásának igényével születtek, illetve olyan lelki jelenségekről szólnak, mint a neurózisok, a homoszexualitás stb.

1.990 Ft 1.592 Ft

Ferenczi Sándor összes műveinek ötödik kötete az 1924-től 1927-ig tartó időszak írásait tartalmazza. Kétségtelenül ez Ferenczi szellemi-szakmai csúcskorszaka, ekkor már a nemzetközi pszichoanalitikus mozgalom meghatározó személye, Freud híve és barátja, de olyan valaki, aki képes volt Freud mellett, és ekkor még általa is elfogadottan egy koherens pszichoanalitikus saját koncepciót kidolgozni.

5.250 Ft 4.987 Ft

Ebben a kötetben Ferenczi késői technikai írásai szerepelnek. Ezek, különösen az aktív technikáról szóló tanulmányai évtizedekkel megelőzték a pszichoanalitikus mozgalom természetes fejlődését.

2.400 Ft 2.280 Ft