Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Kernberg, Otto F.

Otto Friedmann Kernberg, MD osztrák születésű amerikai pszichoanalitikus, a New York-i Presbiteriánus Kórház Westchesteri Részlegén működő Személyiségzavarokat Kutató Intézet igazgatója, a jelenkori pszichoanalízis egyik legfontosabb rendszerező alakja. Emellett a Cornell Egyetem Weill Orvosi Iskolájának pszichiátria professzora és a Columbia Egyetem Pszichoanalitikus Képzési és Kutatási Központjának kiképző és szupervizor analitikusa New Yorkban.

Rendezés:
Nézet:

A kötet az Otto Kernberg és munkatársai által súlyosan destruktív és öndestruktív borderline páciensek kezelésére kidolgozott áttétel-fókuszú pszichoterápia (transference-focused psychotherapy: TFP) alapjait mutatja be. A TFP feltáró dinamikus terápia, amelynek személyiség-, betegség- és terápiaelmélete a tárgykapcsolat-elméletre épül.

4.300 Ft 4.085 Ft

A Gyűlölet, üresség és remény friss áttekintést nyújt a tárgykapcsolat-elméletről és annak gyakorlati alkalmazásáról, az áttétel-fókuszú pszichoterápiáról (TFP) – arról a kezelési módszerről, amely a pszichoanalízisből ered, és sok szálon kötődik hozzá. 

8.610 Ft 8.179 Ft

Kernberg írásai a határeseti állapotokról a pszichiátriai és pszichoanalitikus irodalom kiválóságai. Ez a kötet egyike azoknak, melyek tanulmányozása minden klinikus számára elengedhetetlen.

4.485 Ft 4.260 Ft

A pszichodinamikus tárgykapcsolat-elméletre épülő pszichodinamikus pszichoterápiában a fókusz a személy internalizált kapcsolati mintáin, belső tárgykapcsolatain van, amelyek a személy pszichológiai életét szervezik. Ezzel a terápiás formával történik a páciens jelen kapcsolataiban megnyilvánuló, belsővé vált tárgykapcsolati mintázatainak azonosítása és átdolgozása.

4.500 Ft 4.275 Ft

Otto F. Kernberg talán mindenki másnál jobban meghatározta a borderline személyiségzavarról és a nárcizmusról, valamint ezen zavarok pszichoanalitikus kezeléséről kialakított képünket. Legújabb izgalmas könyvében további szempontokkal gazdagítja tudásunkat a személyiségzavarban szenvedő betegek kapcsolataiban megjelenő agresszív és szexuális jelenségekről.

4.990 Ft 4.741 Ft