Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Ragassz és mondd!

Paraméterek

Szerző Szabó Szilvia
Cím Ragassz és mondd!
Alcím Beszédfejlesztő, szókincsbővítő matricás album (2 éves kortól, 360 meseszép matricával)
Kiadó Fejlesztő Élménytár Könyvkiadó
Kiadás éve 2022
Formátum A/4, irkafűzött
ISBN 978 615 81841 1 3x
Eredeti ár:
4.990 Ft

A Ragassz és mondd! matricás album segítséget ad gyermeked, unokád szókincsének gazdagításában, a beszédfejlődés támogatásában. Gyermekekkel foglalkozó szakemberek számára egy újabb hatékony eszközt ad az eredményes beszédfejlesztő, beszédindító foglalkozásaikhoz.

Leírás

A Ragassz és mondd! matricás album segítséget ad gyermeked, unokád szókincsének gazdagításában, a beszédfejlődés támogatásában. Gyermekekkel foglalkozó szakemberek számára egy újabb hatékony eszközt ad az eredményes beszédfejlesztő, beszédindító foglalkozásaikhoz. A gyerekek arról szeretnek beszélni, ami érdekli őket, így a színes matricák segítségével játékosan bővíthető a kisgyermekek szókincse. Beszélgetések, rövidebb mesék is kezdeményezhetők a matricás album képeinek segítségével. De a matricás album még az iskolára való felkészülésben, sőt az olvasás tanulásában is segítséged ad, a gyermek általános ismeretei is gyarapíthatók a Ragassz és mondd! matricás album segítségével!

Miért fontos a szókincs?
A szavak a grammatikai rendszer építőkövei, csak az alapszókincs megléte esetén épül a beszéd! A gyermek szókincsének fejlődése a gyermek értelmi, érzelmi világának differenciálódását is jelzi. Hároméves korra a magyar anyanyelvű gyermek beszéde – mind a beszédprodukciót, mind a beszédészlelést és megértést tekintve – alapfokon kialakul és megszilárdul. Amennyiben a gyermek szókincse nem fejlődik kellőképpen, szegényes marad, ez megnehezíti számára a nyelv elsajátítását. Ahhoz, hogy gyermekeink teljes értékű életet élhessenek, be tudjanak illeszkedni az őket körülvevő világba, fontos az anyanyelvi képességek minél magasabb szintű elsajátítása. A beszéd a legmagasabb rendű kognitív folyamat, ez meghatározza a gondolkodási folyamatok fejlődését és viszont. Amikor egy kisgyermek beszélni tanul, hosszú utat tesz meg addig a pillanatig, amíg nyelvét tudatosan képes használni. A közös játék a legjobb motiváció, amely által fejlődik a gyermek szókincse, kifejezőkészsége és gondolkodása, de ez szolgál építőkockaként a szülő-gyermek kapcsolatban is. Ezek a kis „téglák” (mint pl. mesék, közös játék, beszélgetés) építik a gyermeked a fejlődése legintenzívebb és legfontosabb szakaszán. Ha ezekből a „téglákból” sok eltűnik a „fontos és sürgős dolgaink” rengetegében, több részét elhanyagoljuk, akkor bizony, akárcsak a ház, a gyermek fejlődése is csorbul, annak minden következményével. Ezért is fontos, hogy jó eszközöket, igazoltan jó módszereket használjatok, így akárcsak a többi Látogatás-könyvvel, ezzel az albummal is ilyen remek eszköz érkezik házhoz!
A Ragassz és mondd! beszédfejlesztő, szókincsbővítő matricás album nem összetévesztendő a sokfelé kapható matricás füzetecskékkel! A matricák kisgyermek számára is könnyen leszedhetők, ragaszthatók! Az album 360 db gyönyörű matricát tartalmaz, amelyek összeállításánál a szempont a szókincs gazdagítása, a beszédfejlődés segítése volt a cél.
Ugyanilyen szakszerű felépítéssel rendelkeznek a matricáknak helyet adó mesébe illő háttéroldalak is! A matricák természetesen nem csak az albumban használhatóak, hanem változatos módon bármely beszédfejlesztő játékos helyzetben is hasznosak lehetnek, tényleg csak a fantáziátokon múlik, hogy miként használjátok! A matricák ragasztásával a gyermek aktív résztvevője lesz a foglalkozásoknak, így hatékony tanulási folyamat megy végbe az anyanyelv elsajátítása, az érési folyamatok során.
Logopédus, gyógypedagógus, óvodapedagógus, fejlesztőpedagógus szakemberek a beszédindító, szókincsfejlesztő és anyanyelvi fejlesztő foglalkozásaikat tudják még varázslatosabbá tenni a Ragassz és mondd! album által.

Fejlesztő Élménytár Könyvkiadó, 2022.

Írta: Szabó Szilvia mesterlogopédus, gyógypedagógus