Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Rajz- és festőiskola gyerekeknek

Paraméterek

Sorozat Rajzolj te is!
Szerző Bernfels, Alex
Cím Rajz- és festőiskola gyerekeknek
Alcím Képek színes ceruzával, filctollal, zsírkrétával és vízfestékkel
Kiadó Sziget Könyvkiadó
Kiadás éve 2010
Terjedelem 76 oldal
Formátum A/4, keménytáblás
ISBN 978 963 7268 80 9
Ár:
2.300 Ft
2.070 Ft
Kedvezmény: 10%

Ez a rajziskola gyerekeknek és szülőknek egyaránt szól. A már jól olvasó gyerekek egyedül is remekül elboldogulnak vele. Alapvetően mindegyik itt bemutatott technikát már 4 éves kortól el tudják sajátítani a gyerekek.

Leírás

Ez a rajziskola gyerekeknek és szülőknek egyaránt szól. A már jól olvasó gyerekek egyedül is remekül elboldogulnak vele, de számukra is fontos a bátorítás, a segítség és a dicséret. A különféle technikáknál szereplő utasítások a lehető legegyszerűbben vannak megfogalmazva, mégis biztos alaptudást nyújtanak. Ebből a szempontból a bemutatott módszerekkel nem egészen tisztában lévő szülők és tanárok szintén hasznos információkat kaphatnak.
Alapvetően mindegyik itt bemutatott technikát már 4 éves kortól el tudják sajátítani a gyerekek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kicsik azonnal szeretnék lemásolni a kedvenc képüket. Mégis ajánlatos először inkább bevezetni őket az egyik-másik technikába. Bármennyire is örvendetes, ha a gyerekek lelkesek és igyekvők, az igényesebb motívumok és technikák esetleg túl nagy megterhelést jelenthetnek számukra, és hamar csalódáshoz vezethetnek. Hiszen a szabad, spontán rajzolással ellentétben – ahol minden gyerek magától találja meg a saját lehetőségeit – egyes ábrázolási módszerek és motívumfajták bizonyos alapkészségeket feltételeznek. Ezek meglátása és a gyerekek ennek megfelelő irányítása a szülők és a tanárok feladata.
A könyvben szereplő példák egyrészt mintául szolgálnak. A gyerekek lemásolhatják a képeket, egy az egyben átvehetik a körvonalakat, ám gyakran éppen ez jelenti számukra a legnagyobb nehézséget. Mivel ez a könyv nem magáról a különféle tárgyak és élőlények megrajzolásáról szól, nem baj, ha a felnőttek besegítenek. Még sablonok készítése is megengedett, melyekkel, különösen a kicsik számára, gyors siker biztosítható. Miközben a gyerekek lépésről lépésre lemásolnak egy képet, kifejlődik az érzékük a módszer különlegességei iránt. Másrészt a példák saját „művek” alkotására is ösztönözik őket. A mintaképek megmutatják, hogy a különböző technikákkal mi mindent lehet elérni.
 
Írta: Alex Bernfels
Fordította: Varga Judit Mária 

Tartalom

A könyvről
Rajzoljunk színes ceruzával!
Fessünk zsírkrétával és vízzel!
Rajzoljunk vízálló zsírkrétákkal!
Fessünk vízfestékkel!
Hígított vízfestékek
Rajzoljunk filctollakkal
Festés és karcolás