Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Rajzolj szirénázó autót!

Paraméterek

Sorozat Rajzolj te is!
Szerző Beurenmeister, Corina
Cím Rajzolj szirénázó autót!
Alcím Rajziskola gyerekeknek
Kiadó Sziget Könyvkiadó
Kiadás éve 2012
Terjedelem 62 oldal
Formátum A/4, keménytáblás
ISBN 978 615 5178 10 8
Ár:
2.300 Ft
2.070 Ft
Kedvezmény: 10%

Rajzold le egyszerűen, négy lépésben! A könyv a tűzoltóság, a rendőrség és a mentősök világába vezeti el a gyerekeket. Megismerhetik a tűzoltót a vizestömlővel és a létrával, a mentőst a mentőautóval, a mentőorvost az orvosi táskával, a rendőrt a motorkerékpárjával vagy a lovával...

Leírás

Rajzold le egyszerűen, négy lépésben! A könyv a tűzoltóság, a rendőrség és a mentősök világába vezeti el a gyerekeket. Megismerhetik a tűzoltót a vizestömlővel és a létrával, a mentőst a mentőautóval, a mentőorvost az orvosi táskával, a rendőrt a motorkerékpárjával vagy a lovával. A gyerekek lerajzolhatják az alakokat és kiszínezhetik a rajzokat. A képek alapján pedig történeteket mesélhetnek.
 
Anya, nem tudok tűzoltóautót rajzolni! Kedves szülők, kedves nevelők, ismerős önöknek ez a kiáltás a gyerekszobából? Előfordul, hogy ilyenkor szorult helyzetükben maguk is ceruzát ragadnak, hogy végül megállapítsák, tűzoltóautójuk inkább egy piros teherautóra hasonlít? Pedig igazából gyermekük maga akart rajzolni! Ezzel a könyvvel biztosan sikerülni fog: minden jármű és figura egyszerű alapformákból épül fel, és három-négy lépésben könnyen utánarajzolható. A szemléltető képeket tekintsék ösztönzésnek; kérem, ne várják, hogy gyermekük pontosan lemásolja azokat. Az óvodáskorú gyermekek rajzolás közben a világról alkotnak képet maguknak. Azt rajzolják le, amit ismernek, nem azt, ami látható. Ezért ez a könyv tudatosan mellőzi a perspektivikus nézetet, és a járműveket, embereket, állatokat vagy elölnézetből, vagy pontosan oldalról mutatja. Amint megtörik a jég, a gyerekek úgyis olyan jeleneteket fognak kitalálni, amelyek sokkal fantáziadúsabbak és szebbek az összes mintánál!
 
Írta: Corina Beurenmeister
Fordította: Crow Zsófia Klára