Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Rajzolj szirénázó autót!

Rajzolj szirénázó autót! Katt rá a felnagyításhoz

Paraméterek

Sorozat Rajzolj te is!
Szerző Beurenmeister, Corina
Cím Rajzolj szirénázó autót!
Alcím Rajziskola gyerekeknek
Kiadó Sziget Könyvkiadó
Kiadás éve 2012
Terjedelem 62 oldal
Formátum A/4, keménytáblás
ISBN 978 615 5178 10 8
Ár:
2.300 Ft
2.070 Ft
Kedvezmény: 10%

Rajzold le egyszerűen, négy lépésben! A könyv a tűzoltóság, a rendőrség és a mentősök világába vezeti el a gyerekeket. Megismerhetik a tűzoltót a vizestömlővel és a létrával, a mentőst a mentőautóval, a mentőorvost az orvosi táskával, a rendőrt a motorkerékpárjával vagy a lovával...

Leírás

Rajzold le egyszerűen, négy lépésben! A könyv a tűzoltóság, a rendőrség és a mentősök világába vezeti el a gyerekeket. Megismerhetik a tűzoltót a vizestömlővel és a létrával, a mentőst a mentőautóval, a mentőorvost az orvosi táskával, a rendőrt a motorkerékpárjával vagy a lovával. A gyerekek lerajzolhatják az alakokat és kiszínezhetik a rajzokat. A képek alapján pedig történeteket mesélhetnek.
 
Anya, nem tudok tűzoltóautót rajzolni! Kedves szülők, kedves nevelők, ismerős önöknek ez a kiáltás a gyerekszobából? Előfordul, hogy ilyenkor szorult helyzetükben maguk is ceruzát ragadnak, hogy végül megállapítsák, tűzoltóautójuk inkább egy piros teherautóra hasonlít? Pedig igazából gyermekük maga akart rajzolni! Ezzel a könyvvel biztosan sikerülni fog: minden jármű és figura egyszerű alapformákból épül fel, és három-négy lépésben könnyen utánarajzolható. A szemléltető képeket tekintsék ösztönzésnek; kérem, ne várják, hogy gyermekük pontosan lemásolja azokat. Az óvodáskorú gyermekek rajzolás közben a világról alkotnak képet maguknak. Azt rajzolják le, amit ismernek, nem azt, ami látható. Ezért ez a könyv tudatosan mellőzi a perspektivikus nézetet, és a járműveket, embereket, állatokat vagy elölnézetből, vagy pontosan oldalról mutatja. Amint megtörik a jég, a gyerekek úgyis olyan jeleneteket fognak kitalálni, amelyek sokkal fantáziadúsabbak és szebbek az összes mintánál!
 
Írta: Corina Beurenmeister
Fordította: Crow Zsófia Klára