Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Rajzvizsgálat-könyvcsomag

Paraméterek

Cím Rajzvizsgálat-könyvcsomag
Kiadó Flaccus Kiadó
Kiadás éve 2021
Terjedelem 2520 oldal
Formátum Könyvcsomag
ISBN FLAKC2021
Eredeti ár:
27.100 Ft
16.260 Ft
Online kedvezmény: 40%

Kedvezményes könyvcsomagunk a téma alapműve, Vass Zoltán A rajzvizsgálat pszichodiagnosztikai alapjai című – most újra megjelent – kötete mellett további öt, a szakterületet pszichológiai, művészet-elméleti és -történeti, valamint grafológiai szempontból is megvilágító könyvet tartalmaz.

Leírás

Kedvezményes könyvcsomagunk a téma alapműve, Vass Zoltán A rajzvizsgálat pszichodiagnosztikai alapjai című – most újra megjelent – kötete mellett további öt, a szakterületet pszichológiai, művészet-elméleti és -történeti, valamint grafológiai szempontból is megvilágító könyvet tartalmaz.

A könyvcsomag 40% kedvezménnyel rendelhető!

A csomag az alábbi köteteteket tartalmazza:

Vass Zoltán: A rajzvizsgálat pszichodiagnosztikai alapjai (Projekció, kifejezés, mintázatok)

Vass Zoltán könyve a projektív rajzok pszichológiai értelmezéséről szól. Tankönyv és kézikönyv egyben: átfogó, teljes képet ad a területről, elsősorban annak, aki el akarja sajátítani, meg akarja tanulni. Ugyanakkor élvezettel forgathatja a könyv lapjait az is, aki csak meg akar ismerkedni ezzel a képi világgal.

Hárdi István: A dinamikus rajzvizsgálat

A dinamikus rajzvizsgálat jelen kiadásában a grafikus jelenségtan és a kórképek továbbfejlesztett feldolgozottsága mellett egy új, harmadik részben a gyakorlati alkalmazás, a kreativitás, a művészetterápia, a rehabilitáció, a humor és graffiti kérdései kerülnek megbeszélésre. A mű 65 évi munka eredménye, s egy nagy gyűjteményen alapul. A gazdag képanyag, a táblázatok és a számos illusztrált eset nem csupán egy széleskörű vizuális területet mutat be, melyet haszonnal tanulmányozhat pszichiáter, pszichológus, gyógypedagógus, terapeuta, szociális szakember, de élvezettel olvashatják a könyvet mindazok, akik a képi világ pszichopatológiájával kívánnak megismerkedni.

Mirnics Zsuzsanna – Bajor Anita – Sztankovjánszky Szilvia: A Közös Rorschach Vizsgálat

Ez a könyv a Rorschach-próba speciális változatáról szól, amelyben egyszerre több vizsgált személy ad jelentést az eredeti Rorschach-tábláknak. Szerzői Bagdy Emőke kutatóműhelyének tagjai, akik a módszer kifejlesztői közé tartoznak a Károli Egyetemen. Az olvasó így első kézből ismerheti meg a Közös Rorschach Teszt jelölését és értelmezését.

Sipos Endre: A festészeti műelemzés alapkérdései (A vertikális műelemzés módszertana)

Sipos Endre könyve a vertikális műelemzés módszeré­t mutatja be. A vertikális műelemzés során nem csak a stí­luskorszakokra jellemző ábrázolási sajátossá­gokra derül fény, hanem olyan egyéni mélylé­lektani mozzanatokra is, melyek eddig elrejtőztek a felületesen szemlélődő tekintetek elől. A vertikális műelemzés módszertanának bemutatása mellett a kötet 137 képzőművészeti alkotást, valamint azok elemzését is tartalmazza.

Jadranka DamjanovA rajz metafizikája

A kézikönyvben a szerző saját kutatásai és szakirodalmi tapasztalatai alapján konzisztens rendszert alakít ki, felelve a három alapkérdésre, amit minden, művészettel komolyan foglalkozó ember feltesz magának: hogyan nézünk, mit látunk, és hogyan tekintjük át, amit látunk. Tárgyalja a vonalfelosztást, a tér és tömeg viszonyát és a színelméleteket.

Jean-Charles Gille-Maisani: Az írás pszichológiája

Az íráselemzés mintegy százharminc éves történetében ez az első komoly mű, amely egy külföldi szerzőtől magyar fordításban megjelenik. Gille-Maisani könyvének precizitása, tudományos igényű rendszerezése, a benne található fogalmak tisztázása egyedülálló.