Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Reumatológia masszőröknek

Paraméterek

Sorozat Továbbképzési füzetek
Szerző Bálint Péter
Cím Reumatológia masszőröknek
Kiadó Országos Kórházi Főigazgatóság
Kiadás éve 2005
Terjedelem 40 oldal
Formátum A/5, irkafűzött
ISBN ÁEEK47
Eredeti ár:
750 Ft

Ez a továbbképzési füzet a reumatológiát kívánja bemutatni a hallgatóknak, hogy a munkájukhoz szükséges stúdiumot elsajátítsák, felkészüljenek a vizsgákra. Szükségük van erre a tudásra, hiszen legtöbbjük, legtöbbször mozgásszervi betegeket fog gyógyítani. (Továbbképzési füzetek 12.)

Leírás

Ez a továbbképzési füzet, mint címében is szerepel, a reumatológiát szeretné Önöknek bemutatni. Segíteni szeretné Önöket, hogy a munkájukhoz szükséges stúdiumot elsajátítsák, felkészüljenek a vizsgákra. Szükségük van erre a tudásra, hiszen legtöbbjük, legtöbbször mozgásszervi betegeket fog gyógyítani. Minden új könyv megírása előtt fel kell tenni a kérdést, hogy valóban szükség van-e rá? E füzetre, úgy gondolom, szükség van. A fürdősmasszőr képzést segítő jegyzet 1980-ban jelent meg dr. Frőhlich Lóránt és dr. Szirtes László szerkesztésében és 1984-ben dr. Csermely Miklósné jegyzete, mely a gyógymasszőr-képzés alapjául szolgált.
Az eltelt időben sokat változott e szakma, ismereteink sok tekintetben bővültek, persze az új tudás sem teljes; újabb és újabb kérdések merülnek fel. Gondoljunk csak arra, hogy újabb betegségeket is megismertünk az elmúlt években. Ki gondolta volna 15 évvel ezelőtt, hogy az AIDS-ről, annak mozgásszervi vonatkozásairól illik egy jól képzett gyógymasszőrnek hallania?
Vannak olyan betegségek is, melyek akkor is ismertek voltak, de előfordulási gyakoriságuk bizonyos foglalkozások, sportok elterjedésével, az átlag életkor növekedésével, vagy a környezet változásával megnőtt. Természetesen ez azt is jelenti, hogy ezen könyv tartalma is állandóan felülvizsgálandó, valamint azt is, hogy az Önök képzésében az élőszó, az előadások továbbra is fontosak, hiszen ezeket egyetlen új könyv sem pótolhatja. Ez a továbbképzési füzet az Önök gyakorlata, munkája ismeretében kívánja a reumatológiát bemutatni. Ezért részletesen tárgyalja a lágyrészek (izom, ín stb.) megbetegedéseit valamint a gyakran előforduló ún. népbetegségeket, mint pl. az arthrosist vagy a csontritkulást. Megismerkednek majd foglalkozási betegségekkel és súlyos, eseteként halálhoz vezető gyulladásos ízületi megbetegedéseket is. Szeretne ez a füzet is olyan útmutató lenni, melyből elsajátítva a reumatológiai alapjait, Önök méltó társai lehetnek az orvosoknak, gyógytornászoknak, fizioterápiás asszisztenseknek, nővéreknek közös betegeik gyógyításában.
 
A szerző
 
 
Továbbképzési füzetek 12.
Írta: Bálint Péter
 
Kapcsolódó kiadványok:
 
Kapcsolódó témakörök: