Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Ritmusok és rímek (Rime e ritmi)

Paraméterek

Sorozat Eötvös Klasszikusok
Szerző Carducci, Giosue
Cím Ritmusok és rímek (Rime e ritmi)
Alcím Kétnyelvű kiadvány
Kiadó Eötvös József Könyvkiadó
Kiadás éve 2009
Terjedelem 152 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 7338 97 7
Eredeti ár:
1.960 Ft
1.862 Ft
Online kedvezmény: 5%

A Ritmusok és rímek Carducci utolsó kötete: maga a költő 1887-1898 között írt verseiből állította össze, és költészete koronájának, szintézisének tekintette.

Leírás

A Ritmusok és rímek Carducci utolsó kötete: maga a költő 1887-1898 között írt verseiből állította össze, és költészete koronájának, szintézisének tekintette. Amit korábbi költészetéből legértékesebbnek tartott ő maga is és a kortárs Carducci-kritika is, ebben a kötetében kiérlelt és végleges formában újra felzendül: a hazafias szenvedély, a gazdag emberség és a merész újítás költészete. Új képekkel, új színekkel gazdagodik tájköltészete: a költő ezekben az években fedezte fel az Alpok szépségeit.
Ennek a kötetnek a megjelentetésével majdnem teljessé válik Carducci költői életművének magyar változata: Carduccinak ez a harmadik magyar nyelven megjelent kötete. Mint az előző kettő, ez is teljes. Fiatalkori költészetének első két kötetéből a Másféle rímes versek függeléke tartalmaz válogatást.
2009: a risorgimento, az egységes olasz állam megteremtésének 150. évfordulója. Ennek a kötetnek különleges értéke a risorgimentóhoz kapcsolódó ódák: vallomás a szabadság mellett s egyben a risorgimento eszmevilágának értelmezése a maga emberi-nemzeti-történelmi teljességében. A kötet, mint a korábbiak, Simon Gyula fordításában, a fordító kutatásait összegző tanulmányával és jegyzeteivel került kiadásra kétnyelvű változatban.