Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Rögzített fogpótlások

Paraméterek

Szerző Pelsőczi-Kovács István – Radnai Márta
Cím Rögzített fogpótlások
Kiadó Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve 2022
Terjedelem 338 oldal
Formátum A/4, keménytáblás
ISBN 978 963 226 859 0
Eredeti ár:
8.600 Ft

A könyv a rögzített fogművekről a fogorvostanhallgatók képzésében nélkülözhetetlen olyan ismereteket foglalja össze, amelyek a nagy múltú Szegedi Fogorvosi Iskola oktatásában az elmúlt évek során szintetizálódtak.

Leírás

A könyv a rögzített fogművekről a fogorvostanhallgatók képzésében nélkülözhetetlen olyan ismereteket foglalja össze, amelyek a nagy múltú Szegedi Fogorvosi Iskola oktatásában az elmúlt évek során szintetizálódtak.

Felöleli a klinikai szempontokat a betegek vizsgálatától, az előkészítő beavatkozásokon keresztül a különböző fogművek kivitelezéséig, befejezésként pedig a gondozást is. A fogpótlások készítésének leírása lépésről lépésre mutatja be az egyes munkafázisokat. A minőségi ellátás azonban elképzelhetetlen korszerű anyagtani és fogtechnikai ismeretek nélkül, tehát a könyv megírásakor ezekre is külön hangsúlyt fektettek a szerzők. Különösen kezdő fogorvosoknak okoz nehézséget eldönteni, milyen esetben melyik fogmű készítése a legelőnyösebb a beteg számára – a könyv ehhez is nyújt útmutatót, tanácsokat. Bár a rögzített fogpótlások témakör a fogászatnak csak kis területét jelenti, mégis megjelenik a könyvben a specializáció, és ennek eredményeképp a különböző témákat más szerzők dolgozták ki. A fogorvoslás legújabb területe, a digitális fogászat is külön fejezetet kapott. A sok rajz és fénykép célja, hogy segítse az olvasót, főleg a fogorvostanhallgatókat a szöveg könnyebb megértésében és a tanulásban. A szerzők arra törekedtek, hogy tisztázzák a rögzített fogpótlások készítésének alapvető elveit. A megírás során tömörségre és logikus felépítésre törekedtek, elkerülve a bonyolult eszmefuttatásokat, amik a hallgatói megértést nehezítenék. Miközben a könyv írásakor támaszkodtak az elődök által átadott tapasztalatokra, kiegészítették azokat a legújabb eljárások bemutatásával.

 

Medicina Könyvkiadó, 2022.

Szerkesztette: Pelsőczi-Kovács István – Radnai Márta