Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Rólunk

Rólunk

A Flaccus Kiadó 1996-ban jött létre, a később (nem emiatt) megszűnő Fővárosi Pedagógiai Intézet épületében. Könyvesboltunk – FPI Pedagógus Könyvesbolt – nevében az FPI rövidítés is a „szülőházra” utal. A könyvesbolt 2000-ben nyílt, a VIII. kerületben, a Vas u. 10. szám alatt. Néhány éve 80-100 méterrel odébbálltunk, ma a Vas utca 19. szám alatt található. (Ebből az „alatt” a legjellemzőbb.) Az elmúlt 20 évben több száz – többségében pedagógiai és pszichológiai témájú – kötettel gazdagítottuk (legalábbis szándékunk szerint) a magyarországi könyvkiadást és reméljük, hogy az olvasóinkat is.

Az interneten a www.flaccus.hu oldalon érhető el a web-áruházunk, aki a saját kiadású könyveinkről további részleteket is szeretne megtudni, felkeresheti a www.flaccuskiado.hu oldalt.
A kiadó jelenlegi munkatársaival minden munkanapon találkozhatnak 9 és 17 óra között, álljon viszont itt azoknak a barátainknak, munkatársainknak a neve, akik már nem vesznek részt a kiadó munkájában, de az elmúlt két évtizedben sokat köszönhettünk nekik: Appel Béla, Csóka András, Gyurkovics Dorottya, Kormosói Róbert, Papp Zsolt, Tóth Krisztina, Varga Péter és végül – de utolsó sorban – Sándor Zsolt. Appel Béla – aki a kiadó első könyveinek a tipográfiáját és borítóterveit készítette – sajnos már örökre itthagyott minket, de egy-egy könyv, gondolat, történet apropóján szinte minden nap emlegetjük, lélekben itt van velünk, köztünk.
A kiadó neve talán rövid magyarázatra szorul. A flaccus latin szó, szabadon talán kajla fülűnek fordíthatjuk. Quintus Horatius Flaccus római költő mellékneve volt – ezért választottuk. (Ezúton is köszönet Pilát Ágnes tanárnőnek, akinek a latin nyelv megtanítására tett törekvései – minimum egy szó erejéig – sikeresek voltak.)

Szolgáltató adatai:

Flaccus Kiadó Kft.
1088 Budapest, Vas u. 19.

 

Cégjegyzékszám: 01-09-727828
E-mail: flaccus@flaccus.hu
Telefon: 06-1-338-4197
Adószám: 13293204-2-42

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-96053/2016.