Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Sakk munkafüzet 1.

Paraméterek

Cím Sakk munkafüzet 1.
Alcím 3. kiadás
Kiadó Mozaik Kiadó
Kiadás éve 2020
Terjedelem 48 oldal
Formátum B/5, irkafűzött
ISBN MS-1901U
Eredeti ár:
1.190 Ft

Az alsó tagozatosoknak szóló SAKK-LOGIKA programcsomag a legérdekesebb és egyben legeredményesebb módját választja a gondolkodás fejlesztésének: játszani tanít. Miközben a kisiskolások sakkoznak vagy más logikai játékokat játszanak, megismerik és megtanulják alkalmazni a játékszabályokat, megtervezik és átgondolják a saját lépéseiket, az ellenfél lehetséges válaszait és azok következményeit.

Leírás

Az alsó tagozatosoknak szóló SAKK-LOGIKA programcsomag a legérdekesebb és egyben legeredményesebb módját választja a gondolkodás fejlesztésének: játszani tanít. Miközben a kisiskolások sakkoznak vagy más logikai játékokat játszanak, megismerik és megtanulják alkalmazni a játékszabályokat, megtervezik és átgondolják a saját lépéseiket, az ellenfél lehetséges válaszait és azok következményeit. Így a gyerekek a játék során nagyon hamar, szinte észrevétlenül jutnak el az összetett gondolkodás magasabb szintjeire.

A sakk és a logika munkafüzetek egymás hatását erősítik, de önmagukban is alkalmazhatók. A Sakk munkafüzet 1. kötete a legfontosabb szabályokat, ismereteket segít rendszerezni, gyakorolni és rögzíteni.

 

MS-1901U

Írta: Csömör Lászlóné, Kajzinger Róbert, Sarlós Erzsébet, Szávin Márk László

 

Kedves Gyerekek!

Ebben a tankönyvben a sakkjátékkal fogtok megismerkedni. A sakk egy táblajáték, amely Indiából származik, és ma már az egész világon elterjedt. A tanév során megismeritek a sakktábla részeit, a különféle sakkfigurákat és sakklépéseket. Azt is megtanuljátok, hogyan tudtok jól támadni és védekezni a játék során, illetve mit jelent sakkot és mattot adni. Az állásokat tegyétek fel otthon is a sakktáblán, és nézzétek meg a különböző lépéseket! Így több változatot is ki tudtok próbálni. Gyakorolhattok a szüleitekkel is, beszéljétek meg, ki miért mit lépne! A gondolkodtatóbb, nehezebb feladatokat csillag jelzi. A munkafüzet segítségével játékos formában tehettek szert számolási és logikai ismeretekre is. Bízunk benne, hogy sok örömötök telik majd ebben az izgalmas játékban!

Tartalom

A sakkjáték

A sakktábla

A sakktábla fontos területei

A figurák felállítása, alapállás

Gyakorló feladatok

A király

A gyalog

A futó

A bástya

A vezér

A huszár

Gyakorló feladatok

Az ütés

Gyakorló feladatok

Sakk!

Matt

Gyakorló feladatok

Patt

Egyszerű mattok I.

Egyszerű mattok II.

Gyalogátalakulás

Egy kis logika

Speciális lépések

Gyakorló feladatok