Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Sakkjátszótér 2.

Paraméterek

Szerző Polgár Judit
Cím Sakkjátszótér 2.
Alcím Az állatok királysága
Kiadó Pongrác Kiadó
Kiadás éve 2011
Terjedelem 112 oldal
Formátum A/4, ragasztókötött
ISBN 978 963 08 2558 0
Eredeti ár:
2.500 Ft
2.375 Ft
Online kedvezmény: 5%

Egylépéses matt minden rejtvény. Lássatok neki! A Sakkjátszótér-könyvsorozat második köteteként megjelent komplex „sakk-munkafüzet” – az alapfokú kiadvány után – következetesen halad tovább a táblán. Szórakoztató példákon 16 témakört tíz szempontból körüljárva vezet egyre beljebb a sakkozás rejtelmeibe.

Leírás

Egylépéses matt minden rejtvény. Lássatok neki! A Sakkjátszótér-könyvsorozat második köteteként megjelent komplex „sakk-munkafüzet” – az alapfokú kiadvány után – következetesen halad tovább a táblán. Szórakoztató példákon 16 témakört tíz szempontból körüljárva vezet egyre beljebb a sakkozás rejtelmeibe. Minden a „játszva tanulás” élményét kívánja szolgálni, aktív kikapcsolódást ígérve a gyerekeknek, s persze a család összes tagjának. Az egylépéses mattfeladványok mellett a barátságos állatkák kiszínezhetők. Ajánlott 5 éves kortól.

 

Írta: Polgár Judit

Magyarra rímelte: Tandori Dezső

A rajzokat készítette: Polgár Zsófia

 

Kapcsolódó kiadvány:

Sakkjátszótér 1.

 

Polgár Judit (Budapest, 1976. július 23.) magyar sakkozó, nemzetközi nagymester, nyolcszoros sakkolimpikon a nyílt kategóriában, kétszeres női sakkolimpiai bajnok, a nyílt kategóriában kétszeres olimpiai ezüstérmes, nyílt kategóriában egyéni Európa-bajnoki bronzérmes, magyar szuperbajnok, U14 és U12 korosztályos ifjúsági világbajnok a fiúk között. A sakktörténet legjobb női sakkozója, az egyetlen nő, aki átlépte a 2700 Élő-pontos szupernagymesteri határt. Legmagasabb pontszámát, 2735 pontot 2005 júliusában érte el. Legjobb helyezése az abszolút világranglistán a 8. hely volt, amit először 2004 januárjában ért el. A női világranglistát 1989-től megszakítás nélkül vezette 2015 márciusáig. Egyedülálló, hogy 12 éves korától 26 éven (312 hónapon) keresztül a felnőtt női világranglista 1. helyezettje volt, ez a férfi és a női világranglistát tekintve is rekordnak számít mind az életkorát, mind a világelsőség hosszát tekintve. 2014. augusztusban bejelentette visszavonulását az aktív versenyzéstől. 2015-től 2016-ig a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya volt. 2016 novemberében az ENSZ egyenjogúságot szorgalmazó 2030-ig tartó programjának egyik arca lett.