Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Sakkjátszótér

Paraméterek

Szerző Polgár Judit
Cím Sakkjátszótér
Kiadó Cityvet Kft.
Kiadás éve 2013
Terjedelem 118 oldal
Formátum A/4, ragasztókötött
ISBN 978 963 08 0415 8
Eredeti ár:
1.990 Ft
1.791 Ft
Online kedvezmény: 10%

Ez a „munkafüzet” fokozatosan vezeti be a gyerekeket a játék rejtelmeibe és a sakkozás logikájába, amelynek értő gyakorlása életre szóló élmény, s útravaló lehet. Az ehhez vezető utat könnyíti meg és teszi élvezetesebbé a szöveg játékossága.

Leírás

Kedves Szülők és Nagyszülők, tisztelt óvónők, tanítók és tanárok: ez a „munkafüzet” fokozatosan vezeti be a gyerekeket a játék rejtelmeibe és a sakkozás logikájába, amelynek értő gyakorlása életre szóló élmény, s útravaló lehet. Az ehhez vezető utat könnyíti meg és teszi élvezetesebbé a szöveg játékossága. A Sakkjátszótér eredetileg angolul íródott és a versikéket Tandori Dezső fordította magyarra: nemcsak különleges, játékos-bohókás rím-párjait csempészte a szövegbe, hanem magas színvonalon sikerült egyesítenie a költői nyelvezetet a játék filozófiájával.
A munkafüzet fokozatosan vezeti be a gyerekeket a játék rejtelmeibe. Először bemutatja a figurákat, a különféle lépéslehetőségeket, majd játékos, szórakoztató módon a szabályokat. A gyakorlatok a különböző kombinációkat mutatják be, majd lépésről-lépésre haladva ismertetnek meg a sakk stratégiájával. A Sakkjátszótér nem helyettesíti az oktatót, nem nevel sakkozóvá egyik pillanatról a másikra, de reményeim szerint megszeretteti a sakkot a gyerekekkel, felkelti iránta az érdeklődést és így nagyon jó alapozásnak tekinthető.
 
Írta: Polgár Judit
Illusztrálta: Polgár Zsófia 

Tartalom

1. Fel csatára, itt a tábla!
2. Bumm Bástya
3. Sokat tudó futó
4. A vezér mindent elér
5. Király – s ami neki jár
6. Átok, áldás? Huszárvágás!
7. Gyalog-özön a mezőkön
8. Sakk! Matt! Patt?
9. Matt 1 lépésben
10. Trükkök és tippek
11. Tandori Dezső: Még egy kis sakk
12. A sakkjáték szabályai