Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Sámánművészet

Paraméterek

Sorozat Szenzár könyvek
Szerző Hoppál Mihály
Cím Sámánművészet
Kiadó Helikon Kiadó
Kiadás éve 2019
Terjedelem 203 oldal
Formátum A/5, keménytáblás
ISBN 978 963 479 202 4
Eredeti ár:
3.999 Ft
3.599 Ft
Online kedvezmény: 10%

Hoppál Mihály néprajztudós új kötete két nagy részből áll. Az első a sámánt mint művészt, azt a „valódi” sámánt mutatja be, aki gyógyít, rontó szellemet űz, jósol, áldozatot mutat be, és sorra veszi azokat a tárgyakat is, melyeket szertartásai során használ. A második rész témája a művész mint sámán.

Leírás

Hoppál Mihály néprajztudós új kötete két nagy részből áll. Az első a sámánt mint művészt, azt a „valódi” sámánt mutatja be, aki gyógyít, rontó szellemet űz, jósol, áldozatot mutat be, és sorra veszi azokat a tárgyakat is, melyeket szertartásai során használ. Ezek a rítusok művészi tevékenységnek is felfoghatók, hiszen a sámán sokoldalú eladóképességéről tesznek tanúbizonyságot. Emellett a rítusok szimbólumokkal gazdagon díszített eszközei szintén művészi értéket képviselnek.

A második rész témája a művész mint sámán. Azokról a XX–XXI. századi alkotókról (és alkotásaikról) szól, akik az őshagyományhoz visszanyúló művészi tevékenységüket – nem droghasználaton alapuló! – megváltozott tudatállapotban, a sámánoknál tapasztalható transzban végzik, és ezt tudatosan vallják is.

Jelen mű a számos kiadást megélt, nagysikerű Sámánok – régen és ma kötet új megközelítésű kiegészítője.

 

Helikon Kiadó, 2019.

Írta: Hoppál Mihály

Kapcsolódó kiadványok

Raktáron
3.000 Ft 2.700 Ft
Raktáron
3.999 Ft 3.599 Ft