Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Savaria University Press

Rendezés:
Nézet:

Horváth Márk könyvében magyar nyelven elsőként tárja fel a halál és a digitalitás komplex kapcsolatát. Teszi ezt egy olyan filozófiai utazás keretében, amely elhagyott, digitális kísértetek által benépesített internetes oldalakon, felbomló e-maileken, gyászról szóló számítógépes játékok grafikai hibáin, számítógépes vírusokon és a „megrontott vér” tombolásán át egészen a lekapcsolt számítógépes játékok tömeges kihalásáig és Slender Man vérengzéséig vezet.

3.000 Ft 2.700 Ft

Márkus Tibor 20 éves tanári, előadói és a zenetudomány különböző területein végzett kutatói tapasztalata adta az indíttatást, hogy mindenki számára elérhető jazzelmélet könyvet írjon. A könyvet nem csak jazz zenészeknek, hanem minden, zenével foglalkozó embernek ajánljuk.

3.880 Ft 3.492 Ft

Márkus Tibor jazz-trilógiájának második kötetét sem csak jazz zenészeknek, hanem minden, zenével foglalkozó embernek ajánljuk.

3.680 Ft 3.312 Ft

Márkus Tibor A jazz elmélete háromkötetes műve hiányt pótló és régóta várt szakirodalom, nemcsak a konzervatóriumi diákok, hanem az egyetemi hallgatók számára is. A harmadik kötet szinte minden gondolata fontos információul szolgál, a most tanuló és a későbbiekben oktatni vágyó hallgatóknak, tanároknak és muzsikusoknak.

4.480 Ft 4.032 Ft

A szerző 1958-tól foglalkozik a könyvtáros Szabó Ervin munkásságával. Katsányi Sándor javaslatára három éve úgy gondolta, hogy Litván György monográfiája (A szocializmus moralistája) után itt az ideje, hogy újragondoljuk a könyvtáros Szabó Ervin tevékenységét is.

3.980 Ft 3.582 Ft

A nemzetközi kutatások fényében állíthatjuk, az erőszak körébe tartozó jelenségek és ezek hatása legérzékenyebben a gyermek- és fiatalkorúakat érinti. Az erőszakos magatartás, a zaklatás, az agresszív beszéd legkülönbözőbb formái jelen vannak az intézményes nevelés szereplőinek életében, a diákok agresszorként és áldozatként egyaránt érintettek, ezért az agresszióval való megküzdés kérdése kiemelten fontos területe a jelenség kutatásának.

3.480 Ft 3.132 Ft

A kötet célja, megismertetni az olvasót az utolsó negyedszázad, vagyis a rendszerváltozás óta eltelt időszak legjelentősebb oktatásügyi történéseivel. Reményeink szerint a könyv a pedagógus szakvizsgára készülő gyakorló szakemberek hasznára is válik.

3.200 Ft 2.880 Ft

A kötet a 2011-ben elhunyt Zsolnai József professzor pedagógiájának a foglalatát adja. Az első rész bemutatja Zsolnai József pedagógiai koncepcióját és tudományos munkásságát. A második rész szemelvényeket közöl Zsolnai József pedagógiai munkáiból. Végül a harmadik részben Zsolnai József barátai, kollégái és tanítványai emlékeznek a személyére és a vele való szakmai együttműködésre.

3.980 Ft 3.582 Ft

Reményeink szerint a könyv a geográfus, történész, építész és város irányító-fejlesztő szakembereken túl felkelti a szélesebb szakmai közvélemény érdeklődését is. Bízunk benne, hogy ez a munka alapot ad, kiindulópontja lesz további kutatásoknak, vizsgálódásoknak, amelyek részletes választ adnak majd a várostest kiformálódásának ideológiai, esztétikai, gazdasági, építészet-elméleti okaira és összefüggéseire.

4.800 Ft 4.320 Ft

Ma már elmondhatjuk, hogy Dsida Jenő annak a költő-nemzedéknek a tagja, mely a magyar líra két háború közötti történetében kitüntetett fejezetet alkot. József Attila (1905), Radnóti Miklós (1909) tartozik e nemzedékhez, az erdélyiek közül Szemlér Ferenc (1906) és Szabédi László (1907).

2.980 Ft 2.682 Ft

A világirodalomban vannak nagyon rövid idő alatt keletkezett terjedelmes regények. Stendhal például mindössze ötvenkét nap alatt vetette papírra A pármai kolostort. Ottlik Géza – tudjuk jól – nem siette el ennyire élete meghatározó élményének, a kőszegi katonaiskolában szerzett tapasztalatainak irodalmi formába öntését. Lényegében egész pályája során ugyanazt az egy regényt írta.

2.490 Ft 2.241 Ft

Kötetünket elsősorban azok számára írtuk és állítottuk össze, akik a magyar nyelv és irodalom tantárgy elhivatott tolmácsolói – vagy szeretnének a közeljövőben azok lenni. A kötet alkotói az ELTE szombathelyi, Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központjának oktatói, illetve volt hallgatói.

2.980 Ft 2.682 Ft
Könyvem hosszabb írásai a 2006-ban megjelent Ottlik-tanulmánykötetem utáni évtizedben keletkeztek. A második rész majd két és fél évtizednyi, Ottlikkal kapcsolatos kisebb szövegeimet tartalmazza. Ezek legtöbbje recenzió, a többi előadásszöveg, emlékbeszéd.
2.992 Ft 2.692 Ft

A kötet Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész tizennyolc, Leonardo da Vinci munkásságával kapcsolatos tanulmányát tartalmazza, amelyek az utóbbi néhány évben láttak napvilágot...

3.980 Ft 3.582 Ft

A magyar-lett kisszótár az időközben megszűnt szombathelyi Uralisztikai Tanszék szótári programjának folytatása. A program keretében hat oroszországi uráli nyelv szótára mellett a Baltikum nyelvei közül az észtnek és a lettnek készültek el szótárai. A magyar-lett kisszótár több mint tízezer szócikket tartalmaz.

2.500 Ft 2.250 Ft

A nyolc szerző közreműködésével készült könyv egységes formában mutatja be hazánk jelenleg védett 19 pókfaját. A fajok részletes bemutatását 100 színes fénykép és 19 elterjedési térkép kíséri. Kiknek készült a könyv? Mindazoknak, akik elkötelezett hívei a természetvédelemnek.

2.960 Ft 2.664 Ft

Az Irodalomtanítás Innovációjának Országos Műhelye, közkeletűbben IROM, e második kötete nem a szó szoros értelmében vett konferenciakötet. Ebben a darabban már megtörténik az a nyitás, amely nem kizárólag az éppen aktuális IROM-találkozók szakmai dokumentációját jelenti csupán, hanem számos más szöveget is tartalmaz...

2.013 Ft 1.811 Ft

A válogatáskötet az irodalomtörténész szerző legjobb műértelmezéseit, szoros szövegelemzéseit, illetve neves kollégái monográfiáiról szóló legfontosabb szakkritikáit tartalmazza. Kármán József, Berzsenyi, Vörösmarty, Kazinczy a klasszikus magyar irodalom korszakát idézik, ám Szerb Antal, Borbély Szilárd és Péterfy Gergely elvezetik az olvasót a modernség korán át egészen a kortársak világáig.

2.980 Ft 2.682 Ft

Bordács Andrea kortárs művészettel foglalkozó szakember, akinek többek között az egyik kutatási területe a nőművészet. A tanulmánykötet azon tanulmányaiból válogat, melyek ezt a női nézőpontot vizsgálják. A kötet bevezetőjében definiálja, kiket is nevezünk nőművészeknek, mennyiben mások, mint a női művészek, majd áttekintést kapunk a női alkotók, de különösen a nőművészek különböző nemzedékeiről, melyiknek melyek voltak a céljai.

3.980 Ft 3.582 Ft

Vörös Ferenc könyve a magyar nyelvterület peremeinek nyelvi világába, a határon túli magyarság névhasználatának vizsgálatába kalauzolja el az Olvasót. Olyan kérdésekről esik szó a kötetben, hogy miképpen befolyásolták a határon túli magyarok névhasználatát a 20. századi történelmi változások, milyen különbségek figyelhetők meg az egyes régiók között, miért fontos a nevek vizsgálata a nyelvpolitika számára.

2.980 Ft 2.682 Ft

A Londonban élő költő, műfordító, irodalomtörténész Gömöri György 2024-ben tölti be 90. életévét. 1953 őszén járt először Lengyelországban, azóta foglalkozik lengyel irodalommal. Jelenlegi, arcképekben gazdag esszékötete Cyprian Norwid, a 19. századi lengyel premodern emigráns költő méltatásával kezdődik, és huszadik századi lengyel költőkről írott esszékkel folytatódik.

2.980 Ft 2.682 Ft