Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Savaria University Press

Rendezés:
Nézet:

Horváth Márk könyvében magyar nyelven elsőként tárja fel a halál és a digitalitás komplex kapcsolatát. Teszi ezt egy olyan filozófiai utazás keretében, amely elhagyott, digitális kísértetek által benépesített internetes oldalakon, felbomló e-maileken, gyászról szóló számítógépes játékok grafikai hibáin, számítógépes vírusokon és a „megrontott vér” tombolásán át egészen a lekapcsolt számítógépes játékok tömeges kihalásáig és Slender Man vérengzéséig vezet.

3.000 Ft 2.700 Ft

Márkus Tibor 20 éves tanári, előadói és a zenetudomány különböző területein végzett kutatói tapasztalata adta az indíttatást, hogy mindenki számára elérhető jazzelmélet könyvet írjon. A könyvet nem csak jazz zenészeknek, hanem minden, zenével foglalkozó embernek ajánljuk.

3.200 Ft 2.880 Ft

Márkus Tibor jazz-trilógiájának második kötetét sem csak jazz zenészeknek, hanem minden, zenével foglalkozó embernek ajánljuk.

2.900 Ft 2.610 Ft

Márkus Tibor A jazz elmélete háromkötetes műve hiányt pótló és régóta várt szakirodalom, nemcsak a konzervatóriumi diákok, hanem az egyetemi hallgatók számára is. A harmadik kötet szinte minden gondolata fontos információul szolgál, a most tanuló és a későbbiekben oktatni vágyó hallgatóknak, tanároknak és muzsikusoknak.

3.800 Ft 3.420 Ft

A szerző 1958-tól foglalkozik a könyvtáros Szabó Ervin munkásságával. Katsányi Sándor javaslatára három éve úgy gondolta, hogy Litván György monográfiája (A szocializmus moralistája) után itt az ideje, hogy újragondoljuk a könyvtáros Szabó Ervin tevékenységét is.

3.980 Ft 3.582 Ft

A nemzetközi kutatások fényében állíthatjuk, az erőszak körébe tartozó jelenségek és ezek hatása legérzékenyebben a gyermek- és fiatalkorúakat érinti. Az erőszakos magatartás, a zaklatás, az agresszív beszéd legkülönbözőbb formái jelen vannak az intézményes nevelés szereplőinek életében, a diákok agresszorként és áldozatként egyaránt érintettek, ezért az agresszióval való megküzdés kérdése kiemelten fontos területe a jelenség kutatásának.

3.480 Ft 3.132 Ft

A kötet célja, megismertetni az olvasót az utolsó negyedszázad, vagyis a rendszerváltozás óta eltelt időszak legjelentősebb oktatásügyi történéseivel. Reményeink szerint a könyv a pedagógus szakvizsgára készülő gyakorló szakemberek hasznára is válik.

3.200 Ft 2.880 Ft

Reményeink szerint a könyv a geográfus, történész, építész és város irányító-fejlesztő szakembereken túl felkelti a szélesebb szakmai közvélemény érdeklődését is.

4.800 Ft 4.320 Ft

Ma már elmondhatjuk, hogy Dsida Jenő annak a költő-nemzedéknek a tagja, mely a magyar líra két háború közötti történetében kitüntetett fejezetet alkot. József Attila (1905), Radnóti Miklós (1909) tartozik e nemzedékhez, az erdélyiek közül Szemlér Ferenc (1906) és Szabédi László (1907).

2.980 Ft 2.682 Ft

A könyv egy, a projektek fenntarthatóságának értékelésére kifejlesztett módszertani innovációt mutat be. Központi eleme a PSEM modell (Project Sustainability Excellence Model). A modell önmagában egy termék-innováció, amelyet tanácsadói területen alkalmazva a szervezeti projektek új szempontok szerinti elemzésére, ezáltal a sikerük javítására, növelésére használhatunk.

1.500 Ft 1.350 Ft

A világirodalomban vannak nagyon rövid idő alatt keletkezett terjedelmes regények. Stendhal például mindössze ötvenkét nap alatt vetette papírra A pármai kolostort. Ottlik Géza – tudjuk jól – nem siette el ennyire élete meghatározó élményének, a kőszegi katonaiskolában szerzett tapasztalatainak irodalmi formába öntését. Lényegében egész pályája során ugyanazt az egy regényt írta.

2.490 Ft 2.241 Ft

Kötetünket elsősorban azok számára írtuk és állítottuk össze, akik a magyar nyelv és irodalom tantárgy elhivatott tolmácsolói – vagy szeretnének a közeljövőben azok lenni. A kötet alkotói az ELTE szombathelyi, Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központjának oktatói, illetve volt hallgatói.

2.980 Ft 2.682 Ft
Könyvem hosszabb írásai a 2006-ban megjelent Ottlik-tanulmánykötetem utáni évtizedben keletkeztek. A második rész majd két és fél évtizednyi, Ottlikkal kapcsolatos kisebb szövegeimet tartalmazza. Ezek legtöbbje recenzió, a többi előadásszöveg, emlékbeszéd.
2.992 Ft 2.692 Ft

A magyar-lett kisszótár az időközben megszűnt szombathelyi Uralisztikai Tanszék szótári programjának folytatása. A program keretében hat oroszországi uráli nyelv szótára mellett a Baltikum nyelvei közül az észtnek és a lettnek készültek el szótárai. A magyar-lett kisszótár több mint tízezer szócikket tartalmaz.

2.500 Ft 2.250 Ft

A nyolc szerző közreműködésével készült könyv egységes formában mutatja be hazánk jelenleg védett 19 pókfaját. A fajok részletes bemutatását 100 színes fénykép és 19 elterjedési térkép kíséri. Kiknek készült a könyv? Mindazoknak, akik elkötelezett hívei a természetvédelemnek.

2.960 Ft 2.664 Ft

Az Irodalomtanítás Innovációjának Országos Műhelye, közkeletűbben IROM, e második kötete nem a szó szoros értelmében vett konferenciakötet. Ebben a darabban már megtörténik az a nyitás, amely nem kizárólag az éppen aktuális IROM-találkozók szakmai dokumentációját jelenti csupán, hanem számos más szöveget is tartalmaz...

2.013 Ft 1.811 Ft

A könyv tizenkét írása a magyar nyelvterület peremeinek nyelvi világába és a nyelvjáráskutatás múltjába nyújt betekintést.

2.980 Ft 2.682 Ft
Az ember nemcsak a mának él. Mindannyiunk, főként a gyerekeink sorsa a jövőbe torkollik. Rohanó, gondokkal teli életünket szeretnénk széppé, örömtelibbé, vagyis érhetőbbé tenni. Ebben a törekvésben – a családi nevelés mellett – az iskolának kitüntetett helye és szerepe van.
2.480 Ft 2.232 Ft

A könyv majdnem minden tekintetben szombathelyi alkotás. Szombathely nyelvhasználatának arról a tartományáról szól, amely nem köznyelvi. Más szavakkal arról, hogy mi az, ami a szombathelyiek beszélt nyelvét egyedíti, eredetivé, mássá teszi.

2.980 Ft 2.682 Ft

Egy igazi különlegességet tart kezében az olvasó. Pusztay János nyelvészprofesszor gyermekeknek írt verseit Hermann Ottó munkája inspirálta. Hermann Ottó A madarak káráról és hasznáról című könyve 1901-ben jelent meg első ízben [...] A szép magyar nyelven, közérthetően megírt könyvének újjászületését jelenti Pusztay János verseskötete.

2.000 Ft 1.800 Ft
Múlhatatlan évek voltak: 2009-ben lett 50 éves az Iskola a határon, 2012-ben 100 éves Ottlik Géza, 2013-ban 20 éves a Buda. A kötetben sorakozó írások e három évszám köré szerveződnek...
2.980 Ft 2.682 Ft