Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Sebestyén Márta

Paraméterek

Szerző Jávorszky Béla Szilárd
Cím Sebestyén Márta
Alcím „A madár repül, én énekelek” (CD-melléklettel)
Kiadó Kossuth Kiadó
Kiadás éve 2018
Terjedelem 144 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 963 09 9139 1
Eredeti ár:
3.600 Ft
3.240 Ft
Online kedvezmény: 10%

Sebestyén Márta egykori társairól, a hazai hangszeres népzenei és táncházmozgalom két elindítójáról, Halmos Béláról és Sebő Ferencről a szerzőtől már megjelent egy-egy életútkötet. Felépítésében és szellemiségében ehhez igazodik ez a fotókkal gazdagon illusztrált monográfia, amely a nemrég a hatvanadik születésnapját ünneplő népdalénekes, előadóművész pályáját mutatja be. 

Leírás

A magyar nagyközönség 1983-ban, az István, a királyban csodálkozott rá Sebestyén Márta kivételes tehetségére, bár a közönség Réka szerepében csak hallhatta őt, látni nem láthatta. A városligeti bemutatón szó szerint feldobó élményben lehetett része: az előadás után a táncosok a vállukra emelték és dobálták a levegőbe. Az emberek pedig kíváncsiak lettek, hogy kié ez a kivételes fényű és intenzitású hang. Ahogy később a világ is felkapta a fejét rá, amikor megszólalt a Deep Forrest lemezén vagy az Oscar-díjas Az angol beteg című filmben.

Sebestyén Márta egykori társairól, a hazai hangszeres népzenei és táncházmozgalom két elindítójáról, Halmos Béláról és Sebő Ferencről a szerzőtől már megjelent egy-egy életútkötet. Felépítésében és szellemiségében ehhez igazodik ez a fotókkal gazdagon illusztrált monográfia, amely a nemrég a hatvanadik születésnapját ünneplő népdalénekes, előadóművész pályáját mutatja be. A CD-mellékleten a Sebestyén Mártára nagy hatást gyakorló erdélyi népdalénekesek archív felvételeiből hallható válogatás.

 

Kossuth Kiadó, 2018.

Írta: Jávorszky Béla Szilárd

Kapcsolódó kiadványok

Raktáron
3.490 Ft 3.141 Ft
Raktáron
2.830 Ft 2.547 Ft
Raktáron
3.330 Ft 2.997 Ft
Raktáron
3.600 Ft 3.240 Ft
Raktáron
3.990 Ft 3.591 Ft