Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Sportpszichológia

Paraméterek

Szerző Kovács Krisztina – Gyömbér Noémi
Cím Sportpszichológia
Alcím Útmutató a kiemelkedő teljesítményhez
Kiadó HVG Kiadó Zrt.
Kiadás éve 2024
Terjedelem 384 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 963 565 544 1
Eredeti ár:
6.500 Ft
5.850 Ft
Online kedvezmény: 10%

Minden, amivel a sportpszichológia a kiemelkedő teljesítményhez hozzájárul – gyakorlatorientált kézikönyv sportolóknak, edzőknek, sportszakembereknek és szülőknek. A szerzők bemutatják a kiemelkedő teljesítményhez szükséges tényezőket, köztük azokat, amelyekre maguknak a sportolóknak nincs befolyásuk.

Leírás

Minden, amivel a sportpszichológia a kiemelkedő teljesítményhez hozzájárul – gyakorlatorientált kézikönyv sportolóknak, edzőknek, sportszakembereknek és szülőknek.

„Fejben dől el” ‒ hallani gyakran sportkörökben. Valóban fontos, hogy a sportoló tudatos kontroll alatt tartsa önmagát és teljesítményét, a siker ugyanakkor nem kizárólag az egyénen múlik. Az egyetemi oktató és sportolókkal, élsportolókkal dolgozó szakember szerzők szerint a sportteljesítményekkel kapcsolatban számos más féligazság, mítosz is él a köztudatban. Átfogó kötetükben bemutatják a kiemelkedő teljesítményhez szükséges tényezőket, köztük azokat, amelyekre maguknak a sportolóknak nincs befolyásuk. Megismerhetjük a legfőbb lélektani tényezőket, mint az önbizalom, a koncentráció vagy a motiváció, az egyéni és a csapatsportok, az élsport és az utánpótlás-nevelés jellegzetességeit, az egyéni, a közösségi és a vezetői szempontokat, emellett tabutémákról is szó esik. Sportolóként és sportszakemberként a sportpszichológia alapvetései és a friss tudományos eredmények mellett szemléletes példákkal, hasznos eszközökkel, gyakorlatokkal, illetve kérdőívekkel fejleszthetjük magunkat.

 

HVG Kiadó, 2024.

Írta: Dr. Kovács Krisztina – Dr. Gyömbér Noémi

Dr. Hevesi Krisztina közreműködésével

Lektor: Dr. Harsányi Szabolcs Gergő

Kapcsolódó kiadványok