Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Szakácskönyv (Hangok mindenhol laknak 3.)

Paraméterek

Szerző Tornyai Péter
Cím Szakácskönyv (Hangok mindenhol laknak 3.)
Alcím Receptek (darabok, gyakorlatok, játékok) zenélő gyerekeknek
Kiadó Editio Musica Budapest
Kiadás éve 2023
Terjedelem 40 oldal
Formátum 21x22 cm, irkafűzött
ISBN 9790080200995
Eredeti ár:
3.200 Ft

A Hangok mindenhol laknak sorozat három kötete furulyán, fife-on és fuvolán tanuló nagyóvodásoknak és kisiskolásoknak szól. Élményközpontú, interaktív és játékos módon hozza közel hozzájuk a zene, a zenélés lényegét, nagyban építve gazdag képzeletvilágukra és természetes alkotókedvükre.

Leírás

A Hangok mindenhol laknak sorozat három kötete furulyán, fife-on és fuvolán tanuló nagyóvodásoknak és kisiskolásoknak szól. Élményközpontú, interaktív és játékos módon hozza közel hozzájuk a zene, a zenélés lényegét, nagyban építve gazdag képzeletvilágukra és természetes alkotókedvükre.

A sorozat harmadik kötete improvizációs játékokra – vagy ahogyan Tornyai Péter fogalmaz: „közöshang-főzésekre” – hívja a kisebbeket és nagyobbakat, bármilyen hangszeren játsszanak is. „Mi a hasonló az ételekben és a zenékben? Majdnem minden” – vallja a szerző. Kötetében „példát mutat a kisszakácsoknak arra, hogy mi mindent lehet kezdeni a hangokkal. Inkább játékok ezek, mint darabok, ezért érdemes a játékot megillető komoly szabadsággal közelíteni hozzájuk. A Szakácskönyv tizennégy receptje akkor sikerült jól, ha képzeletbeli további oldalaira megszületik a tizenötödik, tizenhatodik és a többi recept.”

Tornyai Péter Junior Prima-díjas és Artisjus-díjas zeneszerző, hegedű- és brácsaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem oktatója.

 

Editio Musica Budapest, 2023.

Z. 20099

Írta: Tornyai Péter

Szerkesztette: Stachó László

Illusztrálta: Molnár Jacqueline

 

Kapcsolódó kiadványok:

Hangok mindenhol laknak 1.

Hangok mindenhol laknak 2.

Tartalom

1. Pohárköszöntő

2. Zöldségleves

3. Recept

4. Réteges krémes

5. Gyümölcstál

6. Étlap

7. Konyhai időzítő óra

8. Kenyérgyár, sütigyár

9. Pattogatott kukorica

10. Karfiolos kelt tészta

11. Illatok (Légzőgyakorlat)

12. Tortaszeletelés

13. Üvegpalackok

14. A szakács és a kukta