Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A szociális szakképzés könyvtára–sorozat

Rendezés:
Nézet:

A jóléti állam, az első olyan magyar nyelvű válogatás, amely több-kevesebb rendszerességgel igyekszik ízelítőt adni a szélesen értelmezett szociálpolitikára vonatkozó külföldi, jórészt nyugat-európai irodalom főbb területeiről.

2.460 Ft

A felgyorsult gazdasági és társadalmi fejlődés új válaszokat igényelve újra előtérbe helyezi az állami jóléti gondoskodás régi alapkérdését, a gazdasági hatékonyság, a társadalmi méltányosság és igazságosság korszerű, a változó gazdasági-társadalmi realitásoknak megfelelő összeegyeztetését.

4.180 Ft

A társadalmi változásokat mindig is leképezte az, ahogyan az emberek – a Homo sapiens sajátos tulajdonságaiból következően: embertársaik segítségével – megoldották a túlélést. Könyvünk az emberi segítségnyújtás mint sajátos szakma alakulásáról szól.

3.280 Ft
A szociálpolitika voltaképpen a társadalompolitika gyakorlati megvalósításának egyik terepe. Egyetlen könyv nem képes valamennyi részletét bemutatni, ez a kötet is csupán bevezetni kíván abba.
2.900 Ft 2.755 Ft

A kötet jogfilozófiai, kriminológiai, jogszociológiai és csak korlátozott mértékben jogdogmatikai írásokat foglal magában. Közel két évszázad szellemi termékéből válogattunk. Az összegyűjtött irodalomból az is kiderül, hogy nemcsak az igazságossági koncepciók ellentmondásainak feloldásában van szerepe a szociális szakembernek, hanem a bűnismétlés megelőzésében is.

1.400 Ft

A fizikai életesélyek egyenlőtlensége ma azt jelenti, hogy a társadalmi és a települési hierarchia, a hatalmi helyzet, a végzett munka jellege, a pénz és a kulturáltság nagymértékben meghatározzák, hogy ki hány évet él, mennyire beteg vagy egészséges, mennyire kellemes körülmények között él, azaz hogyan lakik, eszik, alszik.

680 Ft

E kötet kettős célt igyekszik szolgálni. Az egyik az, hogy a szociálpolitika szakszerűbbé és humánusabbá váljon, a másik pedig, hogy minden politika – így a szociálpolitika is – elismerje és elfogadja a „választási demokrácián” túl a „részt vevő demokrácia” elveit és gyakorlatát is.

4.140 Ft

Bár a kötet alcíme Szociális munka gyermekes családokkal, a közölt tanulmányok szakember főszereplői nemcsak szociális munkások, hanem a legtágabb értelemben vett szakma képviselői, a gyermekvédelem nélkülözhetetlen szereplői: pszichológusok, pszichiáterek, laikus segítők, tanárok, orvosok, védőnők, jogászok.

2.500 Ft

A szociálpedagógia eredete az ipari társadalmak létrejöttének kezdeteire nyúlik vissza. C. Wolfgang Müller könyve fontos munka, mindazok számára alapvető, akik ilyen irányú felsőoktatási tanulmányokat folytatnak.

1.500 Ft

A „kirekesztés” mint sokféle nyomorúság együttese, vagy mint olyan nehezen áthidalható társadalmi távolság, amely mintegy megszünteti a társadalmi tagságot, Magyarországon is létezik. Pontos arányokat nehéz mondani, mert a jelenség sokféleképpen értelmezhető, és csak részben vagy rosszul mérhető.

680 Ft
A kötet célja, hogy képet adjon a szociális munka és ennek szupervíziója területén a fejlett országokban az utolsó néhány évtizedben megfogalmazódó elméleti és gyakorlati irányzatokról.
3.100 Ft

Ez a könyv olyan szakmai kérdésekkel foglalkozik, amelyek eddig legfeljebb csak elemeiben jelentek meg a közösségfejlesztés és a közösségi munka hazai szakirodalmában.

2.460 Ft

A szociális munka mai hazai helyzete a szupervíziós folyamatot és annak résztvevőit számos olyan feladat és kihívás elé állítja, amelyek nem terhelik a tőlünk nyugatabbra lévő, kiépült intézményrendszerrel és a szociális szolgáltatások területén több évtizedes hagyományokkal bíró országokat.

2.100 Ft

A hazai szociális képzés egyik nagy adóssága a szociális gondoskodás magyarországi történetének komplex feldolgozása és a szociálpolitika-történeti kurzusokon használható tankönyvben való publikálása.

4.100 Ft

A szupervízió angol nyelvű irodalmából adunk közre válogatást, azzal a céllal, hogy a szociális képzések résztvevői, valamint a szociális munka szupervízióját gyakorló, tanuló, illetve az ez iránt érdeklő szakemberek korszerű, jó minőségű, széles áttekintést adó szövegeket olvashassanak magyar nyelven.

3.760 Ft