Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Építőipar

Rendezés:
Nézet:

A tankönyv az ábrázoló geometriával ismerkedőknek nyújt segítséget a szerkesztési műveletek elsajátításában. A kiadvány az alapszerkesztésektől indulva fokozatosan vezeti végig az olvasót a síkidomok, majd azt követően a térbeli testek ábrázolásához kapcsolódó szerkesztési feladatokon.

4.380 Ft 4.161 Ft
A könyv a cserépkályhás szakmai ismeretek elsajátítását és oktatását hivatott elősegíteni. Ennek megfelelően tartalmazza mindazokat az elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek nélkülözhetetlenek a szakma gyakorlása közben. Útmutatást adunk az egyes témák keretében oktatandó ismeretanyag tartalmára és mennyiségére vonatkozóan, azt a fontos célt tartva szem előtt, hogy e könyv használója lehetőleg minden tudnivalót egy helyen, a könyvben megtaláljon. 
3.990 Ft 3.192 Ft

Az épületdiagnosztika, az épületen észlelt tünet, elváltozás okainak kiderítése fontos lehet a szakmunkás, az építésztechnikus és az építészmérnök számára is. A könyv áttekintést ad az épületkárosodás okairól és megjelenési formáiról. Tárgyalja a vizsgálatok rendszerét és a minősítést. Áttekintést ad az épületek helyreállítását megelőző épületdiagnosztikai vizsgálatokról.

1.990 Ft 1.592 Ft

E tankönyv célja, feladata, hogy megismertesse az épületgépészeti tervdokumentáció alaki és tartalmi követelményeit, a tervek gyakorlatban használt és alkalmazott jelképes jelöléseit, ábrázolási módjait. A tervező a műszaki elgondolásait a műszaki rajz szabályai szerint készíti el, rajzlapon rögzítve úgy, hogy a kivitelezők, beruházók részére érthető legyen.

3.780 Ft 3.591 Ft

Mitől függ a megmunkált fa élettartama? Ezt a kérdést járja körbe, illetve válaszolja meg dr. Németh László könyve, mely egyaránt szól a faépítészeknek, faanyagvédelmi kivitelezésekkel foglalkozó szakembereknek és a témát autodidakta módon elsajátítani vágyóknak.

3.955 Ft

A tankönyv a kőművesszakmát tanulók számára készült. Átfogja a kőművesszakma ismereteit a felhasznált anyagok bemutatásától a műveletek ismertetéséig. Fő témakörei: kitűzési ismeretek, falszerkezetek anyagai; falszerkezet készítése; falszerkezetek tervei; falazott falszerkezetek, téglakötések; építési kötőanyagok.

4.990 Ft 4.491 Ft

A játék kialakulása az ember fejlődésével egyidejű. Mára a játszótéri berendezések gyártása a játékkultúra magas fokára fejlődött. A balesetmentes, sikeres, egészséges környezetű játszókertek kialakításához szeretnénk segítséget nyújtani ezzel a könyvvel az önkormányzatoknak, a beruházóknak, a kertépítőknek és az üzemeltetőknek.

2.898 Ft 1.739 Ft

Könyvünk a magasépítő és mélyépítő technikus szakmát tanulók számára készült. Az építőipari kivitelezés első, az építmény minősége szempontjából meghatározó jelentőségű lépésével foglalkozik.

3.480 Ft 2.784 Ft

Tankönyvünk a magas- és mélyépítő technikus szakmát tanulók számára készült, de az építészet, az épületek szerkezeti felépítése iránt érdeklődőknek is hasznos olvasmány. Rendszerbe foglalva, tematikusan tárgyalja a klasszikus épületszerkezetek témaköreit, kiegészítve a napjainkban elvárt környezettudatos és energiahatékony szemlélettel és szerkezeti megoldásokkal.

5.260 Ft 4.997 Ft

A tankönyv a magas- és lapostetőket, valamint a nyílászárókat tekinti át részletesen. Ismerteti továbbá a vakolatok és felületképzések technológiáit, valamint a burkolatok és azok használati és üzemi víz elleni szigeteléseinek rendszerét. Bemutatja az épületgépészeti és épületvillamossági ismereteket, valamint az építési rendszereket és technológiákat is.

4.980 Ft 4.731 Ft

Könyvünk az ács és kőműves szakmát tanulók számára készült. Az épületszerkezetek kivitelezéséhez elengedhetetlenül szükséges állványok és zsaluzatok korszerű rendszereit mutatja be.

4.790 Ft 4.311 Ft

Könyvünk a magasépítő és mélyépítő technikus szakképzésben tanulók számára készült. Fő témakörei: statikai alapfogalmak; síkbeli erőrendszer eredő ereje, egyensúlyozása; tartók; statikailag határozott tartók támaszerői; statikailag határozott tartók belső erői, belső erőábrák; rácsos tartók rúderőinek meghatározása; keresztmetszeti jellemzők.

3.280 Ft 3.116 Ft

A kötet az Épületgépészeti mérések című tankönyvre alapozva ismerteti a szellőző- és klímaberendezés-szerelés gyakorlati ismereteit. A könyv a fizikai és méréstechnikai alapfogalmak rövid ismertetésével indul, majd összefoglalja a különböző szellőzési és fűtési módszereket és a szellőző-, fűtő-, ill. klímaberendezések főbb részegységeinek működését.

3.280 Ft 2.788 Ft

Hiánypótló kiadvány, amely bemutatja a hő- és vízszigetelések kivitelezéséhez szükséges szakmai ismereteket. A könyv foglalkozik az alépítmények, valamint a lapos-, magas- és zöldtetők szigeteléseivel. Ismerteti továbbá a gépészeti berendezések, az épületeken belüli és az épületeket határoló szerkezetek szigeteléseit is.

4.290 Ft 3.861 Ft

Könyvünk a magasépítő és mélyépítő technikus szakmát tanulók számára készült. Épületek, építmények tartószerkezeteinek szilárdsági ellenőrzésével, méretezésével foglalkozik. A könyv olvasója az Eurocode építőipari szabvány elveivel és módszereivel ismerkedhet meg, amelyek használatát a kidolgozott példák és gyakorló feladatok segítik elsajátítani. 

3.290 Ft 3.125 Ft

A közlekedés természetes közösségi igényünk, gyalogosként járdákat, kerékpárosként kerékpárutat, gépjárművezetőként pedig közutat veszünk igénybe erre a célra. Ezeket a közlekedési felületeket tervezni, építeni, majd üzemeltetni és fenntartani szükséges. Ez a tankönyv a fenti tevékenységeket végző szakemberek számára készült, és az Útvizsgálatok és minőségbiztosítás című kötettel együtt teljes egészében lefedi az útépítő és -fenntartó technikusok Útépítéstan tantárgyának tartalmát. A kötetet – túl az iskolai felhasználáson túl – hasznos kézikönyvként ajánljuk minden útépítéssel foglalkozó szakember vagy a téma iránt érdeklődő számára.

5.280 Ft 4.224 Ft

A könyv hármas célja: egyrészt segíteni az eligazodást, az értelmezést a minőségi elvárások fogalmaitól a közlekedésépítés különböző területein elvárt minőségek megfogalmazásáig. Másrészt a tartalom felépítésében követni a szakmai és vizsgakövetelményekben előírtakat. Harmadrészt az új ismereteket elmélyíteni az igen nehéz, sőt talán „száraz” tartalom és a mindennapi élethez, szakmai gyakorlathoz közelálló feladatok egységében.

3.680 Ft 2.944 Ft

Könyvünk a magasépítő és mélyépítő technikus szakképzésben tanulók számára készült. A számításokhoz szükséges táblázatok a mellékletben kaptak helyet.

4.180 Ft 3.762 Ft