Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Épületgépészet

Az épületgépészet az épületeken belüli csőhálózatokkal, azok szerelvényeivel és a hozzájuk kapcsolódó berendezésekkel foglalkozik. Feladata, hogy biztosítsa az épület használói számára a komfortérzetet, az ivóvizet, a keletkező szennyvíz elvezetését, a megfelelő hőmérsékletet, a megfelelő minőségű levegőt. Az épületgépészet több részből – fűtéstechnika; vízellátás, csatornázás; gázellátás, égéstermék-elvezetés; légtechnika, szellőzés; klímatechnika; villamosságtechnika – tevődik össze, ágazatai pedig szorosan összefüggenek egymással, és nem választhatóak szét teljes mértékben. Az „épületgépészet” kifejezés megalkotója – egyben az épületgépészeti szakma hazai megalapítója – dr. Macskásy Árpád (1904–1977) gépészmérnök, a Budapesti Műszaki Egyetem professzora, a BME Épületgépészeti Tanszékének első vezetője (1950–1971) volt.

Rendezés:
Nézet:

A villamos ipari és rokon szakmák számára készült alapozó tankönyv a klasszikus villamos méréseket ismerteti, amelyek alkalmasak arra, hogy a tanulók az elméletben tanult fogalmak és a közöttük fennálló összefüggések, törvényszerűségek igazolásán túl az iskolai laboratóriumban, mérőteremben az alkalmazás készségét is elsajátítsák.

2.390 Ft

A tankönyv az Épületgépészeti csőhálózat- és berendezés-szerelő szakképesítés valamennyi elágazásában szereplő 095/0095-06 Általános csőszerelési feladatok modulhoz íródott.

2.380 Ft 2.261 Ft
A könyv a cserépkályhás szakmai ismeretek elsajátítását és oktatását hivatott elősegíteni. Ennek megfelelően tartalmazza mindazokat az elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek nélkülözhetetlenek a szakma gyakorlása közben. Útmutatást adunk az egyes témák keretében oktatandó ismeretanyag tartalmára és mennyiségére vonatkozóan, azt a fontos célt tartva szem előtt, hogy e könyv használója lehetőleg minden tudnivalót egy helyen, a könyvben megtaláljon. 
3.990 Ft 3.192 Ft

Könyvünket a BME Gépészmérnöki karon a Komfort épületgépészet mesterszakon az oktatási törzsanyag részét képező Csőhálózatok hidraulikája tantárgy tematikájának és követelményrendszerének szem előtt tartásával írtuk meg. 

6.300 Ft 5.670 Ft
A tankönyv elsősorban a vízműkezelő és a csatornamű-kezelő képzésben résztvevők számára készült, de a szakmai számításokkal kiegészítve a víz- és szennyvíztechnológusoknak is segítséget nyújthat a technológiai ismeretek megszerzéséhez.
1.820 Ft 1.729 Ft
A tankönyv az Épületgépészeti csőhálózat- és berendezés-szerelők Energiahasznosító berendezés szerelő elágazásának 095/0105-06 számú speciális moduljához készült.
1.860 Ft

A könyv az épületgépészeti feladatokhoz szükséges általános fizikai, hőtani és áramlástani ismereteket tárgyalja: a hőjelenségekkel kapcsolatos energiaátalakulásokat, a hő terjedésének módjait, a folyadékok és a gázok mechanikáját, a tüzeléstechnika alapfogalmait. Kidolgozott példákkal, feladatokkal mutatja be a nyugalomban lévő gázok törvényszerűségeit, az áramló közeg mozgásviszonyait, a hőszükséglet számítását.

3.140 Ft 2.983 Ft

E tankönyv célja, feladata, hogy megismertesse az épületgépészeti tervdokumentáció alaki és tartalmi követelményeit, a tervek gyakorlatban használt és alkalmazott jelképes jelöléseit, ábrázolási módjait. A tervező a műszaki elgondolásait a műszaki rajz szabályai szerint készíti el, rajzlapon rögzítve úgy, hogy a kivitelezők, beruházók részére érthető legyen.

3.780 Ft 3.591 Ft

A tankönyv bemutatja az egyedi és központi fűtések felépítését és rendszerelemeit, valamint átadja a kivitelezésükhöz szükséges hőtani ismereteket is. A kiadvány nemcsak a központi fűtések kiépítésével, hanem azok karbantartásával és üzemeltetésével is foglalkozik.

3.090 Ft 2.781 Ft

A tankönyv első része a vezetékes gázellátás kezdeteit tárgyaló történeti áttekintés és a gázellátási alapfogalmak áttekintése után a legújabb szabványok és hatósági előírások alapján ismerteti az épületek gázhálózatának kialakítását, a gázégők fajtáit és jellemzőit, a gázkészülékek és gázüzemű berendezések üzemét és biztonságát szolgáló szerkezeteket...

2.090 Ft 1.881 Ft

Az épületenergetikai tervezőkön és szakértőkön rendkívül nagy a felelősség egy épület energetikai méretezésekor az épület tervezési fázisában, a kivitelezés, megvalósulás előtt, illetve a már üzemelő épületek esetében a leghatékonyabb energetikai felújítás megvalósítását célzó szakértői javaslattétel során. Ez a könyv hatékonyan alkalmazható méretezési módszereket közöl a klímatechnikai rendszerek energiatudatos tervezéséhez.

5.600 Ft 5.320 Ft
A tankönyv a Központifűtés- és csőhálózat-szerelő szakképesítés speciális szakmai moduljához, a 0107-06 Központifűtés- és csőhálózat-szerelő feladatokhoz készült.
3.220 Ft 3.059 Ft

A kidolgozott kérdések gyűjteménye a kazánkezelők és hőközpont-kezelők felkészülésében segít. Áttekinti a kazánok szerelvényeit, az irányítás- és méréstechnikai megoldásokat, az üzemeltetés és a karbantartás tudnivalóit, valamint a vonatkozó előírásokat.  

3.490 Ft 3.141 Ft

A tankönyv a magas- és lapostetőket, valamint a nyílászárókat tekinti át részletesen. Ismerteti továbbá a vakolatok és felületképzések technológiáit, valamint a burkolatok és azok használati és üzemi víz elleni szigeteléseinek rendszerét. Bemutatja az épületgépészeti és épületvillamossági ismereteket, valamint az építési rendszereket és technológiákat is.

4.980 Ft 4.731 Ft

A villamosiparban különös jelentőségűek a különféle műszerek és mérési eljárások. Méréssel biztosítjuk a tervezett gépek gyártását, a termékek minőségének ellenőrzését...

2.790 Ft

A tankönyv az Épületgépészeti csőhálózat- és berendezés-szerelők számára, a 095/0109-06 Épületgépészeti alapfeladatok modulon belül a 095/3.0/0109-06 Épületgépészeti szerkezetek és a 095/4.0/0109-06 Hegesztés tananyagegységhez készült.

1.580 Ft 1.501 Ft

A kötet az Épületgépészeti mérések című tankönyvre alapozva ismerteti a szellőző- és klímaberendezés-szerelés gyakorlati ismereteit. A könyv a fizikai és méréstechnikai alapfogalmak rövid ismertetésével indul, majd összefoglalja a különböző szellőzési és fűtési módszereket és a szellőző-, fűtő-, ill. klímaberendezések főbb részegységeinek működését.

2.690 Ft 2.421 Ft

Hiánypótló kiadvány, amely bemutatja a hő- és vízszigetelések kivitelezéséhez szükséges szakmai ismereteket. A könyv foglalkozik az alépítmények, valamint a lapos-, magas- és zöldtetők szigeteléseivel. Ismerteti továbbá a gépészeti berendezések, az épületeken belüli és az épületeket határoló szerkezetek szigeteléseit is.

4.290 Ft 3.861 Ft

A tankönyv célja, hogy a benne foglalt ismeretek elsajátításának mélységétől függően a szakember, a gyártók által rendelkezésre bocsátott gépkönyvek alapján, a tüzeléstechnikai berendezéseket kezelni, karbantartani, javítani tudja. A könyv megfelel az Uniós ISCED szintekben megfogalmazott elvárásoknak, és ismerteti a legújabb szabványok előírásait. 

2.580 Ft 2.322 Ft

A tankönyv a metallográfiával, a vasfémek és nemvasfémek, valamint ötvözeteik tulajdonságaival, megmunkálhatóságával és villamos ipari felhasználásával foglalkozik. A második rész leírja az elektronikai iparban használt alkatrészeket, szerelési anyagokat, szerelvényeket, és röviden bemutatja előállításukat is. 

2.990 Ft 2.691 Ft

A Villamos gépek című tankönyv a szerző korábban több kiadást is megélt könyvének kompetencia alapú képzés követelményei alapján készült átdolgozása, amelynek tananyagtartalma ebben a kiadásban az új kerettantervekben megjelenő új elemekkel bővült.

3.490 Ft