Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Faipar

Rendezés:
Nézet:

A fa, mint örök nyersanyagunk feldolgozása az ókori időkben is kitüntetett szerepet kapott. Számos használati és kultikus tárgy, fegyverek, járművek stb. elengedhetetlen alapanyaga volt évezredekig. Az új anyagok és gyártástechnológiák megjelenésével és elterjedésével a faanyag néhány alkalmazási területen háttérbe szorult ugyan, de kiváló műszaki tulajdonságai és „melegsége” okán ma is társunk, és várhatóan a jövő századokban is az emberiség kedvelt nyersanyaga marad. 

7.500 Ft

A könyv az asztalosság kezdeteitől a II. világháborúig tárgyalja a fafeldolgozás történetének egyes fejezeteit Magyarországon. Az olvasó ezzel a művel két egymáshoz kapcsolódó és kötődő ipar történetéből kap ismereteket, a fafeldolgozásról és a bútorszakmáról.

1.860 Ft

A tapasztalatok tárháza, az újabb tudományos felismerések gyakorlati hasznosításának dokumentuma ez a könyv, amely szervesen kapcsolja össze a hazai erdőgazdálkodást a faiparral, a hazai erdők teljesítőképességét a faipari kapacitással és ennek tulajdonviszonyaival.

2.460 Ft

A fa ma is a legkedveltebb anyagok egyike, közvetlen környezetünk meghatározója. A kiváló szerző az emberiség kezdetétől követi nyomon azt a folyamatot, minek következtében mára már nélkülözhetetlen alapanyaggá vált a fa. Oknyomozó történelem: 40 000 év, melyben szorosan összefonódik az emberiség és a fa története.

2.360 Ft

A könyv bemutatja a faszobrászmesterség alapvető fogásait, eszközeit, anyagait, vagyis az érdeklődő megtudhatja belőle, hogy mit, mivel, hogyan lehet és hogyan érdemes faragni.

1.490 Ft

A 2018-ban felújított, kibővített, színessé tett tankönyv az alapvető kézi és gépi megmunkálási ismereteket mutatja be. A faipari alapgépek jellemzőit, a különféle megmunkálásokat, a ragasztóanyagokat és ragasztási technológiákat elméleti és gyakorlati szempontból írja le egyszerű, érthető, tanulható formában.

4.380 Ft 4.161 Ft

A vörös tölgy (Quercus rubra L.) a nemesnyárak és az akác után a legjelentősebb egzóta fafajunk. A vörös tölgy erdőterületünk produktivitásának emelésére alkalmas fafaj, amelyet nagy vitalitása, széles ökológiai toleranciája és a különböző károsításokkal szembeni kiváló ellenálló képessége alapoz meg.

1.660 Ft

A tankönyv célja, hogy megismertesse a különböző alapanyagokból készült alkatrészek készítésének gépi technológiáját, valamint a bútor- és épületasztalos-ipari termékeket.

2.990 Ft

E könyv felépítése idomul A tömörfa megmunkálása című könyv gondolatmenetéhez és felépítéséhez. Éppen ezért fontos, hogy mind a diák, mind az oktató egy logikus, átlátható rendszeren keresztül ismerhesse meg a munka-, baleset- és környezetvédelem faiparhoz tartozó területeit. 

2.480 Ft 2.356 Ft
A tankönyv a Bolti eladó szakképesítés Bútor- és lakástextileladó elágazásának 314/1.0/0006-06 számú Bútorok és lakástextíliák áruismerete I.-II. és a 314/3.0/0006-06 számú Bútorok és lakástextíliák eladási gyakorlata I-II. tananyagegységeihez készült.
2.320 Ft

Az erdészeti gépésztechnikus szakképzés tankönyve.

2.200 Ft

Mitől függ a megmunkált fa élettartama? Ezt a kérdést járja körbe, illetve válaszolja meg dr. Németh László könyve, mely egyaránt szól a faépítészeknek, faanyagvédelmi kivitelezésekkel foglalkozó szakembereknek és a témát autodidakta módon elsajátítani vágyóknak.

3.955 Ft

Egy különleges kötet a fa szerelmeseinek. A faesztergálás egyike azon kézműves tevékenységeknek, amely a kezet, a fejet és a szívet egyaránt megdolgoztatja. Előnye, hogy rövid idő alatt, néhány alapvető szerszámmal tetszetős tárgyakat alkothatunk egy egyszerű fadarabból. 

5.900 Ft 5.015 Ft

A tankönyv a faipari szakmák elsajátításához szükséges anyagismereti tananyagot dolgozza fel. Ajánljuk a Népi kézműves szakképzés Faműves, fajátékkészítő szakmairányához is. 

3.690 Ft 3.321 Ft

A könyv elsősorban a faipari szakközépiskolai tanulóknak a szakmai előkészítés tantárgy tanulásához és az elsajátított ismeretek alkalmazásához nyújt segítséget. Használható a faipari alapismeretek, anyagismeret, anyagismeret és technológia közép és emelt szintű írásbeli vizsgához.

1.200 Ft

Ez a könyv a műszaki rajz általános feltételeit, követelményrendszerét, az esztétikai és tartalmi elvárásokat mutatja be; a rajzi alapoktól indulva, faipari példákkal illusztrálva rendszerezi a síkbeli és a térbeli ábrázolási módokat. A rajzok és a szükséges mennyiségű szöveges magyarázatok segítenek megérteni és akár önállóan is feldolgozni a témaköröket. 

4.100 Ft

A tankönyv olyan alapvető ismereteket nyújt, amelyek birtokában a faipari szakemberek – akár vállalkozóként, akár alkalmazottként dolgoznak – el tudnak igazodni az üzleti életben, és nyomon tudják követni azokat a feladatokat is, amelyeket esetleg nem saját maguk hajtanak végre.

2.380 Ft 1.904 Ft

A kötet lépésről lépésre bemutatja az alapvető famegmunkálási technikákat a fűrészeléstől, a fakötéseken át a felületkezelésig, és még az olyan speciális famegmunkáló módszereket is tárgyalja, mint a furnérozás, fafaragás és faesztergálás.

4.995 Ft 4.245 Ft

A tankönyv célja, hogy a szakmát tanuló fiatalok megismerjék – bútortörténeti alapokra helyezve – a fonott bútorok népi kultúrában betöltött szerepét.

8.980 Ft

Műbútorasztalos és restaurátor – különböző fogalmak, most egy szakmaként szerves egységgé kovácsolódnak. A szakma képviselője legyen képzett asztalos, ismerje a modern technológiákat, képes legyen új bútorok vagy hiteles másolatok készítésére. Képes legyen felismerni a régi bútorok értékeit, felmérni a beavatkozás szükségességét és mértékét.

2.480 Ft 1.984 Ft

Ez a könyv mindazoknak szól, akiknek régi bútoraik vannak és kedvelik is azokat; akik tudják, hogy gyűjteményük darabjai, és különösen azok fafelületei többnyire nagyon érzékenyek. Csak gondos ápolással óvhatók meg, és csak kellő szakértelemmel restaurálhatók. 

3.995 Ft 3.395 Ft