Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Közlekedés

Rendezés:
Nézet:

Ez a tankönyvsorozat teljes terjedelmében lefedi az 54 345 01 Logisztikai ügyintéző szakképesítés 10035-12 Szállítás, fuvarozás, szállítmányozás szakmai követelménymoduljának témaköreit, valamint a közlekedési szakmacsoporthoz tartozó 54 841 04 Szállítmányozási ügyintéző szakképesítés 10501-12 Szállítmányozási ügyintéző feladatai követelménymodul ismeretanyagát.

4.180 Ft 3.762 Ft

A járművek világa a nagy változások korát éli. Az elektromobilitás együtt jár a digitalizáció látványos terjedésével, a járművek és a közlekedési módok átalakulásával, csakúgy, mint az eszközök és az emberek viszonyának radikális módosulásával. Az önvezető jármű az egyik szimbóluma a korábbi magatartásokat, viszonyokat, gazdasági bázisokat és intézményeket felforgató innovációs hullámnak. 

6.200 Ft 5.890 Ft
Magyarország az Európai Unióhoz történő csatlakozása során egy közösen megtervezett és kivitelezett közlekedési rendszerhez kapcsolódott – a kötet e rendszer megismeréséhez biztosít alapvető, szakmai ismeretanyagot.
6.980 Ft 6.631 Ft

Napjainkban, növekvő járműforgalom és szűkös hálózati kapacitások közepette kell a járműveket eljuttatni céljukhoz úgy, hogy az utat biztonságosan, a lehető leggyorsabban, a legkevesebb várakozással, és minimális környezeti terheléssel tegyék meg. Ezzel a bonyolult feladattal csak korszerű közúti forgalomirányító rendszerek képesek megbirkózni. Könyvünkben célul tűztük ki ilyen rendszerek bemutatását, valamint a korszerű közúti forgalomirányítás tervezése során használt forgalommodellezési, mérési és irányítási módszerek ismertetését.

2.500 Ft 2.250 Ft

A kiadvány célja, hogy valamennyi közlekedési OKJ-s szakképzésben résztvevő, illetve felsőoktatásban közlekedésmérnöki tanulmányokat folytató diák számára világos, érthető és részletes tananyagul szolgáljon.

5.780 Ft 5.202 Ft
A feladatgyűjteményt a Közlekedési szakmacsoportos alapozó ismeretek Közlekedési alapismeretek tantárgyhoz ajánljuk, valamint az új OKJ szerint a Közlekedésüzemvitel-ellátó (52 841 01) szakképesítések modulrendszerű oktatásához.
3.780 Ft

A megoldások összeállításánál segítséget nyújtunk a feladatgyűjtemény használatához. A teszt jellegű, szókiegészítős, keresztrejtvény jellegű feladatok esetén konkrét megoldásokat közlünk. Bizonyos feladatok esetén nem akartunk kész válaszokat, esszéket, fogalmazásokat írni, mivel ahány diák, annyi ötlet, annyi megoldás lehet.

1.450 Ft 1.377 Ft

A könyv ismerteti a közúti járműforgalom megfigyelésére alkalmazható eszközöket és módszereket – konkrét gyakorlati példákkal szemléltetve. A kötet egyrészt egy hiánypótló, „közutas” mérési szakkönyv, amely sokéves kutatási és szakértői munkák eredményeképpen állt elő. Másrészt tananyag a hazai közlekedés- és járműmérnök-hallgatók számára. 

3.250 Ft 2.925 Ft
A neves szegedi közlekedéstörténész összefoglaló tanulmánykötete Magyarországon elsőként adja közre a közúti személyszállítás múltját feldolgozó írásait. A könyv a személyszállítás hazai kezdeteitől az ötvenes-hatvanas évek jelentős hálózati és menetrendi változásaiig követi az eseményeket.
2.350 Ft 2.115 Ft

A könyv betekintést enged a magyar közlekedés 1945 utáni szervezési, vezetési struktúrájában, a közlekedési munkaverseny történetébe, de ugyanígy megismerkedhetünk a korszak gépjárművezetőinek képzésével is.

2.640 Ft 2.376 Ft

A közlekedés természetes közösségi igényünk, gyalogosként járdákat, kerékpárosként kerékpárutat, gépjárművezetőként pedig közutat veszünk igénybe erre a célra. Ezeket a közlekedési felületeket tervezni, építeni, majd üzemeltetni és fenntartani szükséges. Ez a tankönyv a fenti tevékenységeket végző szakemberek számára készült, és az Útvizsgálatok és minőségbiztosítás című kötettel együtt teljes egészében lefedi az útépítő és -fenntartó technikusok Útépítéstan tantárgyának tartalmát. A kötetet – túl az iskolai felhasználáson túl – hasznos kézikönyvként ajánljuk minden útépítéssel foglalkozó szakember vagy a téma iránt érdeklődő számára.

5.280 Ft 4.224 Ft

A könyv hármas célja: egyrészt segíteni az eligazodást, az értelmezést a minőségi elvárások fogalmaitól a közlekedésépítés különböző területein elvárt minőségek megfogalmazásáig. Másrészt a tartalom felépítésében követni a szakmai és vizsgakövetelményekben előírtakat. Harmadrészt az új ismereteket elmélyíteni az igen nehéz, sőt talán „száraz” tartalom és a mindennapi élethez, szakmai gyakorlathoz közelálló feladatok egységében.

3.680 Ft 2.944 Ft

A könyv a vasúti árufuvarozás és szállítmányozás témakörét dolgozza fel. Az 54 841 11 azonosító számú Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző OKJ-szakképesítés több moduljának elsajátítását támogatja. Ismerteti a 10496-16 Közlekedés-szállítási alapok modul vasúti közlekedés technikáját és vasúti üzemvitel-gyakorlatát érintő témaköreit, valamint segítséget nyújt a 10501-16 Szállítmányozási ügyintézői feladatok modul Ágazati szállítmányozási ismeretek és Szállítmányozási gyakorlat tantárgyainak elsajátításához.

4.180 Ft 3.762 Ft