Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Számkeresztrejtvények

Paraméterek

Szerző Róka Sándor
Cím Számkeresztrejtvények
Alcím Bővített és átdolgozott kiadás
Kiadó Typotex Kiadó
Kiadás éve 2016
Terjedelem 228 oldal
Formátum B/6, ragasztókötött
ISBN 978 963 279 898 1
Ár:
2.500 Ft
2.250 Ft
Kedvezmény: 10%

Róka Sándor könyvét azoknak ajánljuk, akik keresik a szellemi kihívásokat, rajonganak a rejtvényekért, és akik szeretik átélni a megoldás megtalálása fölött érzett örömöt – amely akkor igazán édes, ha az odavezető út nem mindig sétagalopp.

Leírás

A kötetünk nem hagyományos keresztrejtvényeket tartalmaz, hanem olyanokat, amelyeket számokkal kell kitölteni. A rejtvények sokfélék, vannak közöttük egyszerűek, rövidek, de olyanok is, amelyekkel a tapasztalt rejtvényfejtőnek is sok időbe telik megküzdenie: az eredményekhez olykor könnyebb számolási feladatok, máskor nehezebb logikai fejtörők megoldásával juthatunk el. Hasznos, ha szeretünk játszani a számokkal, de nem baj, ha nem tudjuk pontosan, hogy mik azok a tökéletes számok, a barátságos számok, vagy ha a palindromszámokról esetleg még nem is hallottunk, mert ezekről szó esik majd ebben a gyűjteményben. Róka Sándor könyvét azoknak ajánljuk, akik keresik a szellemi kihívásokat, rajonganak a rejtvényekért, és akik szeretik átélni a megoldás megtalálása fölött érzett örömöt – amely akkor igazán édes, ha az odavezető út nem mindig sétagalopp.
A szerző országos hírű matematikatanár, számos játékos, gondolkodtató feladatgyűjtemény szerzője, szakkörök, versenyek kezdeményezője, akit a matematikai tehetséggondozásért több díjjal is kitüntettek.
 

Tartalom

Bevezetés
Keresztező feladatok
(1–26. számkeresztrejtvény)
Egyszerűbb számkeresztrejtvények
(27–33. számkeresztrejtvény)
Kérem a következőt! (Folytasd a sorozatot!)
(34–36. számkeresztrejtvény)
Minirejtvények
(37–70. számkeresztrejtvény)
Nehezebb számkeresztrejtvények
(71–96. számkeresztrejtvény)
Rejtett számok
(97–101. számkeresztrejtvény)
Megoldások