Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Százlábú

Paraméterek

Szerző Bartos Erika
Cím Százlábú
Alcím Versek óvodásoknak
Kiadó Móra Ferenc Könyvkiadó
Kiadás éve 2018
Terjedelem 80 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 615 588 310 1
Eredeti ár:
3.999 Ft
3.399 Ft
Online kedvezmény: 15%

Bartos Erika nagy beleérzéssel és tehetséggel ábrázolja a gyerekek világát, megmutatja, hogy mennyi szépség van benne, és felmutatja az apró dolgokban a csodákat. Muzsikáló ritmusú versei könnyen a fülünkbe és a szívünkbe lopóznak, méltó követője a nagy mestereknek, de megőrzi eredeti hangját.

Leírás

„Örömmel ajánlom a kis és nagy olvasók figyelmébe Bartos Erika második verseskötetét! Mert mindig öröm, ha a gyerekek hozzájuk szóló könyvet kapnak, jó könyvből sose elég, belőlük tanuljuk meg a világot! Bartos Erika nagy beleérzéssel és tehetséggel ábrázolja a gyerekek világát, megmutatja, hogy mennyi szépség van benne, és felmutatja az apró dolgokban a csodákat. Muzsikáló ritmusú versei könnyen a fülünkbe és a szívünkbe lopóznak, méltó követője a nagy mestereknek, de megőrzi eredeti hangját. Külön kell beszélni a versekhez kedvesen illeszkedő rajzokról, ritka, hogy egy költő egyben ilyen tehetségesen tudjon rajzolni is. Rajz és vers együtt deríti fel a szívünket.”
 
Csukás István
 
Bartos Erika az elmúlt évtized elhivatott magyar gyermekkönyv írója és illusztrátora. Meséivel megnyugtató, harmonikus világot közvetít, történeteit maga illusztrálja. Verseit több zenekar is megzenésítette, klasszikus gyerekkari kórusművet is komponáltak szövegeire. Bogyó és Babóca sorozatából rajzfilm is készült, mely a rendszerváltás óta az első magyar animációs mesesorozat. Szintén a Bogyó és Babóca sorozattal kelt életre tíz éves csend után a magyar diafilmgyártás, ez volt az első diafilm, melyet digitális technikával gyártottak.
Pályája kezdetétől fogva aktívan foglalkozik speciális szükségletű, vagy súlyos betegségben szenvedő gyermekekkel. Könyvei sokféle nehézséggel küzdő gyermeknek hoztak már örömöt, sokrétű karitatív tevékenységéért miniszteri elismerésben is részesült, illetve a Máltai Szeretetszolgálat és a Vöröskereszt oklevelét vehette át. Művei több nyelven megjelentek, meséinek egy része Braille nyomtatásban és jelnyelven is elérhető.
Bartos Erika eredetileg építészmérnök, kiemelkedő eredménnyel végzett a Budapesti Műszaki Egyetemen. Építész végzettsége mesekönyveiben is észlelhető, 2016-ban pedig – kilépve a mesekönyvek világából – két építészeti témájú albumot is közreadott: Budapest titkai, illetve Budapest rajzban címmel. Munkáját számos díjjal ismerték el.