Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Személyiségünk titkai

Paraméterek

Sorozat Ranschburg Jenő művei
Szerző Ranschburg Jenő
Cím Személyiségünk titkai
Kiadó SAXUM Kiadó
Kiadás éve 2014
Terjedelem 399 oldal
Formátum A/5, keménytáblás
ISBN 978 963 248 093 0
Ár:
4.500 Ft
4.050 Ft
Kedvezmény: 10%

A kötet egy emberöltő alatt megjelent tanulmányok közül válogat. Ami összeköti őket, a közös téma: az emberi személyiség, ennek kialakulása, fejlődése, megértése, befolyásolása.

Leírás

A kötet egy emberöltő alatt megjelent tanulmányok közül válogat. Ami összeköti őket, a közös téma: az emberi személyiség, ennek kialakulása, fejlődése, megértése, befolyásolása. A szerző sokaknak adott – és ad ma is – útbaigazítást ezekben a kérdésekben, lefordítva a pszichológia elméleti kérdéseit és kutatási eredményeit a hétköznapokra. A személyiség fejlődésének számos területét járja végig a születéstől a szülővé válásig. A genetikai adottságok és a környezeti feltételek bonyolult kölcsönhatásainak eredményeként milyen kihívásokkal találkozik a gyerek a társadalomban, és hogy reagálhat ezekre? Hogyan lehet a különböző vérmérsékletű, adottságú, érdeklődésű gyerekekből egészséges, boldog felnőtt?
Az írásokból nem csak a gyermekük nevelésében tanácstalan, vagy egyszerűen érdeklődő szülők profitálhatnak. A személyiség fejlődése – fejlesztése – nem ér véget a hivatalos „felnőtté válással”. Viselkedésünket a biológiai jellemzők és környezeti hatások determinációján felülemelkedve tudatosan és felelősen magunk alakítjuk. Ehhez nyújt segítséget ez a kötet szülőknek, nagyszülőknek és gyerekeknek, és – miután valamelyik kategóriába valamennyien beletartozunk – az önmaga és környezete iránt érdeklődő olvasónak.