Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

José Martí

José Julián Martí Pérez (Havanna, 1853. január 28. – Dos Ríos, 1895. május 19.) kubai költő, író, szabadságharcos, a kubai történelem egyik kiemelkedő személyisége. Hazájában hősként tisztelik, a havannai repülőtér a nevét viseli. Rubén Darío szerint Martí írta a világon a legszebb prózát. Írása rendkívül világos, de csak első ránézésre, mivelhogy irodalmi nyelvhasználata bonyolultabb, mint kortársaié. Költészete éppannyira eredeti, mint elbeszélései. Már életében kiadott verseket, amiket a fiának ajánlott Ismaelillo néven, de Egyszerű versek és Szabad versek című kötetei csak halála után jelentek meg. Versei aggályai vagy nagy reményei gyümölcsei, nemegyszer a szabadság és a szépség hatása alatt születtek.

Rendezés:
Nézet:

Hét esszét talál ebben a könyvben az olvasó a hispán-amerikai, tehát a Latin-Amerikában született spanyol nyelvű költészetről.

2.205 Ft 2.095 Ft

Könyvünk az igen változatos formájú, óraszámú középiskolai képzés számos osztályában egyaránt használható, valamint tanulási lehetőséget biztosít a spanyol nyelvet egyéni úton elsajátítani szándékozók számára is, végigvezetve a tanulókat a teljes spanyol nyelvtanon.

2.245 Ft 2.133 Ft

José Martí hat évvel halála előtt, New Yorkban, miközben hazája függetlenségi háborúját készítette elő, havilapot szerkesztett és írt Aranykor címen a latin-amerikai gyerekeknek. A belőle készült válogatás születése 155. évfordulójának évében jelenik meg.

1.640 Ft 1.558 Ft

Kubaiság és latin-amerikaiság – részben ez a titok megfejtése. Nincs még egy versciklus a világirodalomban, amelynek részleteit annyiszor énekelnék el, mint az Egyszerű versek szakaszait a híres Guantanamera dallamára.

1.390 Ft 1.320 Ft

Ez a gyűjtemény az amerikai földrész spanyol nyelven írt költészetét mutatja be. Öt évszázad líráját ismerheti meg belőle az olvasó. 17 ország 318 költőjét.

7.755 Ft 7.367 Ft

José Martí rövid, ám végigszenvedett életének minden titkát beleírta Szabad verseibe, torzonborz endecasílabóiba, amelyeket huszonöt és harmincéves kora közt írt.

1.590 Ft 1.510 Ft