Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Lope de Vega

Félix Lope de Vega y Carpio (Madrid, 1562. november 25. – Madrid, 1635. augusztus 27.) spanyol költő, a barokk dráma legjelentősebb művésze, közel 1500 színmű és több száz kisebb drámai darab alkotója (ezek közül kb. 500 ismert). Termékenysége legendás volt – azzal dicsekedett, hogy több darabját 24 órán belül írta meg és vitte színpadra. Drámaírói sikerei még Cervantes – akit egyébként sem becsült sokra – ez irányba tett próbálkozásait is elhalványították. Alapvetően kétfajta drámát írt: egyfelől a korabeli erkölcsöket és intrikus viszonyokat igyekezett bemutatni – nem egyszer saját kaotikus szerelmi életéből merített –, történelmi darabjaiban pedig spanyol legendákat és más történeteket dolgozott fel. A drámák mellett bukolikus románcokat, korabeli események és szentek életének verses feldolgozásait, meséket is írt. Élete legalább olyan szövevényes volt, mint darabjai: önkéntesként szolgált a Legyőzhetetlen Armadában, szerelmi ügyei pedig hírhedtté tették és sokszor összetűzésbe került a hatóságokkal, végül papként fejezte be életútját.

Rendezés:
Nézet:

Lope de Vega, a spanyol nemzeti dráma megteremtője volt az első a spanyol irodalomban, aki nagy szonettgyűjteményt tett közzé. Szonettjeinek, akárcsak egész életművének legfőbb ihletője viharos szerelmi élete.

1.830 Ft 1.738 Ft

A balga dáma, Lope de Vega egyik legnépszerűbb színműve, mindezidáig ismeretlen volt nálunk, pedig a spanyol színházak a darab 1613-as bemutatója óta mindmáig repertoárjukon tartják.

1.830 Ft 1.738 Ft

Lope de Vegának, a spanyol „Aranyszázad” kiemelkedő drámaírójának ez a kevéssé ismert, de remekbe szabott komédiája – jóllehet a szerző egy viszonylag korai művéről van szó – teljes fegyverzetében mutatja a briliáns színpadi bonyolítás és a szellemes verselés mesterét.

1.830 Ft 1.738 Ft

Lope de Vega Olmedo lovagja című tragikomédiája először jelenik meg magyarul. Ez a cseppet sem szokványos színmű kivételes helyet foglal el Lope de Vega gazdag életművében.

1.445 Ft 1.372 Ft

Lope de Vega románcai viharos szerelmi életét őrzik, perzselő szenvedély sugárzik belőlük.

1.630 Ft 1.549 Ft