Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Pascoli, Giovanni

Giovanni Placido Agostino Pascoli (San Mauro di Romagna, 1855. december 31. – Bologna, 1912. április 6.) az olasz irodalom emblematikus alakja, a tizenkilencedik század vége olasz költészetének első számú mestere, a modern olasz líra megteremtője és egyik legnagyobb klasszikusa. A Bolognai Egyetemen tanára és mentora Giosuè Carducci volt, nyugdíjba vonulása után Pascoli váltotta őt az olasz irodalom professzoraként (előtte Messinában és Pisában latint tanított). Szülővárosa, San Mauro di Romagna 1932-ben az ő tiszteletére vette fel a San Mauro Pascoli nevet.

Rendezés:
Nézet:

Giovanni Pascoli a huszadik századi olasz költészet első számú mestere, a modern olasz líra megteremtője és egyik legnagyobb klasszikusa. Magyarul közel négy évtizeddel ezelőtt jelent meg az első és mind ez idáig utolsó Pascoli-antológia.

1.795 Ft 1.705 Ft

Kétszeresen meglepő ez a kötet: egyrészt a már Magyarországon is jól ismert Giovanni Pascoli (1855–1912) életművének eddig ismeretlen felét mutatja be: latin nyelvű költészetét; másrészt az ókori és középkori római világ új, eddig ismeretlen vagy másképpen ismert arcát.

2.540 Ft 2.413 Ft

Vajon mit jelentett a „két Róma” öröksége a „harmadik Rómáért” az egységes Olaszország fővárosáért harcoló olasz hazafiaknak a felvilágosodás és a nemzeti megújhodás, a risorgimento korában? Ezt a kérdést vizsgálja új könyvében a neves magyar italianista.

1.590 Ft 1.510 Ft