Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Vigny, Alfred de

Alfred de Vigny (Loches / Indre-et-Loire, 1797. március 27. – Párizs, 1863. szeptember 17.) arisztokrata katonacsaládból származó francia romantikus költő, író, drámaíró, műfordító, a Francia Akadémia tagja. 1814-ben a Királyi Testőrgárda hadnagya lett, az Elba szigetéről visszatért Napóleon elől menekülő XVIII. Lajost kísérő testőrség tagja volt. Katonáskodása idején már verseket írt, a Victor Hugo és fivérei által alapított Le Conservateur Littéraire közölte első versét 1822-ben, Hugo esküvőjén tanúként volt jelen. 1827-ben elhagyta a katonai pályát, és az írásnak szentelte minden idejét, jómódú, angol származású feleségével Párizsban telepedett le. A Poèmes antiques et modernes c. verseskötete (1822) után jelent meg a Cinq-Mars (1826), az első igazi francia történelmi regény. Vonzotta a romantikus színház, Shakespeare Othellóját verses formában fordította le. Viharos szerelmi kapcsolat fűzte a korszak egyik leghíresebb színésznőjéhez, Marie Dorvalhoz, akinek két drámát is írt. A Chatterton nagy sikert hozott neki és Marie Dorvalnak is. 1837-ben összetűzött költő- és íróbarátaival, nem publikált, csak önmagának írt, remete életet kezdett.

Rendezés:
Nézet:

A válogatás Alfred de Vigny tíz költeményét tartalmazta. Múlt századi és két évvel ezelőtti fordítás egyaránt található a könyvben, bizonyságául annak, hogy Alfred de Vigny folyamatosan a látókörünkben van.

1.670 Ft 1.586 Ft

Vigny e fontos regénye – a szöveg jobb megértését elősegítő bőséges jegyzet- és képanyaggal, a szerző pályaképét bemutató és a mű értelmezésére is kiterjedő utószóval – először jelenik meg magyar nyelven.

2.665 Ft 2.532 Ft