Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Kötelező olvasmányok

Rendezés:
Nézet:

A cselekmény magva történelmi tény: Görgey alispánnak és Lőcse városának párharca. Görgey alispán lányának, Otrokóczy Rozáliának s a fiatal lőcsei polgárnak, Fabricius Antalnak könyörtelenül széttépett romantikus szerelmében Romeo és Julia örök motívuma vádolt.

950 Ft 855 Ft
A könyvben öt jelentős 20. századi dráma olvasható. A kötethez Földényi F. László írt utószót.
1.100 Ft 990 Ft

Hajnóczy Péter személyes indulatoktól fűtött prózája a magyar irodalom legjavába tartozik, a szabadságra és a szilárd igazságra vágyó ember keserves igyekezetéről szólnak írásai.

920 Ft 828 Ft

A helység kalapácsa Petőfi 1844-ben írott eposz-paródiája. Az apostol 1848 nyári lelkiállapotának epikus kifejezése.

498 Ft 448 Ft
A kötet nem csak a műve(ke)t tartalmazza, hanem szómagyarázatot, érettségi feleletterveket és miniesszét is.
470 Ft 423 Ft

A gyermekregény címszereplője két kislány, akik a megtévesztésig hasonlítanak egymásra. A könnyes-vidám történet évtizedek óta a gyermekirodalom sikerkönyvei között szerepel. Kästner romantikus meséjében kaland és líra ötvöződik; a 8-10 éves gyermekolvasóknak – elsősorban kislányoknak – igényes időtöltést kínálva.

1.999 Ft 1.699 Ft

A modern szatíra, a fantasztikus, a groteszk és az intellektuális próza elemeit egyesítő regény a mai kor emberének nagy problémáira keresi a választ: mi a mértéke jónak és gonosznak az olyan egyéniségnél, akinek mérhetetlen hatalom összpontosul a kezében?

1.300 Ft 1.170 Ft
Eötvös Károly legfőbb műve az 1902-ben megírt és először 1904-ben megjelent A nagy per, mely ezer éve folyik s még sincs vége. Ebben a művében Eötvös a tiszaeszlári per történetét, hátterét, összefüggéseit, a szereplők figuráit és életmódját, illetve saját nyomozómunkájának folyamatát írta meg.
1.799 Ft 1.619 Ft

A történelem groteszk ábrázolása a nagy lendülettel induló fiatal írót egyszeriben híressé, majd világhíressé tette. Ez volt az 1950-ben – huszonkilenc éves korában – írt A nagy Romulus című „történelmietlen” tragikomédia.

820 Ft 738 Ft

Négy napig utazik Jorge Semprun, a politikai fogoly, a buchenwaldi koncentrációs tábor felé. Formentor-díjas könyve, A nagy utazás, ennek a négy napnak a története.

850 Ft 765 Ft
Jókai Mór mindmáig a legolvasottabb magyar író. Életműve a száznál is több kötetben felidézi a nemzeti múlt egészének látomását, és tanúsítja azt az utat, amelyet a magyar társadalom a nemesi világtól a kibontakozó polgári világig megtett. A kötet két kisregényét tartalmazza.
750 Ft 675 Ft
A kötet nem csak a műve(ke)t tartalmazza, hanem szómagyarázatot, érettségi feleletterveket és miniesszét is.
430 Ft 387 Ft
A kötet öt, huszadik századi, mára már klasszikus magyar színpadi művet tartalmaz.
900 Ft 810 Ft

Noszty Feri huszárhadnagy – akinek feltétlenül pénzre van szüksége – szemet vet a környék leggazdagabb lányára, Tóth Marira... A Noszty fiú esete Tóth Marival az egyik legjobb Mikszáth-regény.

950 Ft 855 Ft

Játék és harc, barátság és árulás, összetartás és pártoskodás, győzelem és halál. Tengernyi könyv született, amely az élet nagy pillanatait, sikereit és kudarcait egy csapat gyerek sorsán keresztül akarja megmutatni, de maradandó regényt írni erről csak keveseknek sikerült. Molnár Ferenc közéjük tartozik.

2.699 Ft 2.294 Ft

Victor Hugo a francia romantika legnagyobb történelemidéző vállalkozásában a középkor alkonyának Párizsát varázsolja elénk festői tarkaságával, csőcselékével, korhely koldusok, csepűrágók siserahadával, a gótikus templom nagyszerű, sejtelmes építőművészeti látomásával.

1.000 Ft 900 Ft

A mű a pestissel jelképezi – szimbolikus formában és meggyőzően – a fasizmus iszonyatát. Egy csendes kisvárosban pestisjárvány tör ki, s egyre inkább elhatalmasodva, egyre több embert legyilkolva hatalmába keríti a várost.

1.200 Ft 1.080 Ft

Mikszáth munkásságának egyik legfontosabb állomása A tót atyafiak (1880) és A jó palócok (1881) megjelenése. A tót atyafiak és A jó palócok novelláiban Mikszáth megtalálta egyéni hangját.

599 Ft 539 Ft
A regény a Krúdy-életmű legérettebb írói vonásait mutatja: az egymásba úsztatott, vizuálisan gazdag, álomszerű képsorokat, az anekdoták, legendák, látomások elemeinek sűrű, bódító összefüggéseit remekül – szinte zenei módon – hangszereli az író.
698 Ft 628 Ft

Gina, a regény hősnője 1943-ban elbúcsúzik otthonától és azoktól, akiket szeret, mert apja beadja a híres árkodi intézetbe. A kis ötödikes gimnazistát a rideg világ, a szokatlan, kegyetlen törvények lázadásra késztetik. Ám megtud valamit, ami maradásra bírja, és önként vállalja a rabságot.

2.999 Ft 2.549 Ft

A Jevgenyij Anyegin Puskin legfontosabb alkotása, lenyűgöző remekmű. Az általa is „legszebb munkának” tartott elbeszélő költemény kompozíciója alapján regénynek is tekinthető.

699 Ft 629 Ft