Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Szexuális vonzalom a terápiában

Paraméterek

Szerző Shelton, Michael
Cím Szexuális vonzalom a terápiában
Alcím A vágyak kezelése szakemberként
Kiadó Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve 2021
Terjedelem 160 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 226 803 3
Ár:
3.400 Ft

Ez a praktikus könyv hatékony iránymutatással szolgál a terápiás környezetben működő, jobb szexuális döntéshozatali gyakorlat kialakításához. Korunk legfrissebb kutatási eredményeit mutatja be számos kapcsolódó területről, és bölcs tanácsokkal lát el arról, hogyan ismerjük fel személyes rizikófaktorainkat, kezeljük vágyainkat, azonosítsuk a nem kívánt eredményekhez vezető szexuális viselkedésmintákat, valamint, hogy hogyan használható a belső dialógus a szexuális helyzetekből való kilépéshez. 

Leírás

Minden olyan szakember, aki érintett az emberek lelki egészségének ápolásában – legyen az tanácsadó, terapeuta, pszichológus vagy szociális munkás – tisztában van azzal, hogy nem megengedett szexuális vagy romantikus viszony létesítése a kliensekkel. Ezzel a ténnyel a képzés és továbbképzések során is rendszeresen találkozni, ám ezen a szinten nagyjából meg is áll az információátadás a kérdés terén.

Ez a praktikus könyv hatékony iránymutatással szolgál a terápiás környezetben működő, jobb szexuális döntéshozatali gyakorlat kialakításához. A Szexuális vonzalom a terápiában korunk legfrissebb kutatási eredményeit mutatja be számos kapcsolódó területről, és bölcs tanácsokkal lát el arról, hogyan ismerjük fel személyes rizikófaktorainkat, kezeljük vágyainkat, azonosítsuk a nem kívánt eredményekhez vezető szexuális viselkedésmintákat, valamint, hogy hogyan használható a belső dialógus a szexuális helyzetekből való kilépéshez. A fejezetek olyan alapvető útmutatóként szolgálnak, amely segítségével a terapeuták ellenőrizhetik, hol tartanak a határsértő magatartás körforgásának folyamatában, illetve nem kevésbé fontos céljuk olyan szervezetek kialakítása, amelyek jóval ellenállóbbak a rossz szexuális döntéshozatali gyakorlattal szemben.

 

Írta: Michael Shelton

Fordította: Nyíri Balázs

Tartalom

Bevezető

1. Útmutató a terápia veszélyeinek elkerüléséhez

2. A visszaélő magatartás ciklikus modellje

3. Kockázati és vulnerabilitási tényezők

4. Fantáziák kezelése

5. Választás

6. A kliensek kihasználása kielégítetlen szükségletek céljából

7. Nem szexuális jellegű határátlépések

8. Határsértések és határsértés utáni megfontolások

9. Oktatás, képzés és szupervízió

10. Munkahelyi változás

11. Eltiltás vagy rehabilitáció

Konklúzió

Név- és tárgymutató