Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Sziget Könyvkiadó

Rendezés:
Nézet:

Nem ért a gombákhoz, de szívesen enne saját szedésű vargányát vagy rókagombát? Részletes gombakalauzunk segítségével megteheti, és biztosan sikerrel fog járni. 

1.780 Ft 1.602 Ft

A gyógygombák a legősibb, természetes gyógyhatású szerek közé tartoznak, és már régóta elterjedt teljeskörű használatuk a gyógyászatban. Sokoldalú összetevőik növelik a szervezet öngyógyító képességét, és számtalan panasz kezelésére nyújtanak megoldást.

1.780 Ft 1.602 Ft

Könyvünk új megközelítésben, a megszokottól eltérően szól olyan ismert témákról, mint az alakformálás, s annak is három „leglátványosabb” területéről, a has-, a láb- és a farizmok intenzív erősítéséről.

1.850 Ft 1.665 Ft

A lekvárfőzés, a zöldségek, a húsok tartósítása, a gyümölcslevek konzerválása vagy esetleg a likőrkészítés szórakoztató és hasznos elfoglaltság, hiszen a szezonális finomságokat így hosszabb ideig élvezhetjük, és a saját ízlésünknek megfelelően alakíthatjuk.

3.500 Ft 3.150 Ft

A fák felismerése és meghatározása egészen egyszerű. Ez a természetkalauz valódi méretükben ábrázolja a fák leveleit, ezzel lehetővé teszi a közvetlen összehasonlítást. Így még könnyebb megismerni és meghatározni a leveleket, és biztosak lehetünk benne, hogy nem tévesztjük össze őket más fajokkal.

1.980 Ft 1.881 Ft

Testmozgás és légzési technikák; táplálkozás és testmozgás; hagyományos gimnasztika és a legújabb technikák; torna sportszerekkel; torna szülés után; mozgás idősebb korban – mindezt megtalálja az olvasó ebben a praktikus, könnyen kezelhető, számos fotóval és ábrával illusztrált kézikönyvben.

1.850 Ft 1.665 Ft

A nagysikerű Rajzolj te is! sorozat legújabb kötetével a tanyára teszünk egy sétát. A tanyán nagyon sok felfedezni való van: játszó kiscicák, hápogó kacsák, bárányok a mezőn, munkálkodó gazda és gazdasszony, traktorok, szénás szekér és még rengeteg minden.

2.300 Ft 2.070 Ft

A homeopátia bázisát képező 159 gyógynövény és a belőlük készült homeopátiás szerek ABC-szerinti rendszerét tartalmazza a kötet. Áttekinthető formában ismerteti a növények jellegére, előfordulására, a feldolgozásra kerülő növényi részekre valamint a homeopátiás alkalmazásra vonatkozó adatokat.

2.980 Ft 2.682 Ft
Ez a természetkalauz abban kíván segítséget nyújtani, hogy teljes biztonsággal meg tudjuk különböztetni a legfontosabb gyógynövényeket hatástalan vagy mérgező hasonmásaiktól, és el tudjuk kerülni a tévedéseket. A könyvből részletesen megismerhetünk 90 gyógynövényt és 60 hatástalan, mérgező hasonmásukat.
2.500 Ft 2.250 Ft

Mindig is szerettük volna fügefát a kertben? Ebben a könyvben minden szükséges tudnivalót megtalálunk a füge sikeres termesztéséhez, akár a mi éghajlatunkon is. Több mint harmincféle öntermő fügefajtát ismertetünk részletesen, bemutatva növekedési jellemzőiket és különleges tulajdonságaikat. 

2.980 Ft 2.682 Ft
Az etetők alkalmasak a madarak odacsalogatására és megfigyelésére. Vajon milyen tollas vendégek nyüzsögnek ott? És hogyan etessük őket helyesen?
2.500 Ft 2.250 Ft

A méhészkedés divatba jött, mert remek kikapcsolódást jelent a hétköznapokban. Kalandra fel, fedezzük fel a kaptárt, és a méhek rendkívül izgalmas világát! Ismerjük meg a méhészeti év legfontosabb munkafolyamatait, és már az első nyáron termeljünk finom, saját mézet.

2.800 Ft 2.520 Ft

A legismertebb ízeltlábú­akat jól áttekinthető csoportokba osztottuk be, így könnyen tájékozódhatsz a könyvön belül. Sok izgalmas információt és útmutatót találhatsz a könyvben, ami alapján te magad is barkácsolhatsz, kipróbálhatsz dolgokat. 

2.800 Ft 2.520 Ft

A könyv az Európában előforduló 106 legismertebb állatnyom részletes leírását tartalmazza, látványos, színes fotókkal. A meghatározást színkód és a legfőbb jellemzők leírása segíti.

1.780 Ft 1.602 Ft

Egyszerű és könnyen megvalósítható ötletek a kis természetbúvároknak. A színes rajzok és a részletes leírások segítenek az állatok és a növények gyors felismerésében. A borító belső oldalain rajzok mutatják be, hogyan ismerheted fel a különböző növényeket és állatokat.

2.500 Ft 2.250 Ft

Fedezd fel a vízimadarak, kétéltűek, hüllők, halak és emlősök víz alatti és vízparti világát! Egyszerű és könnyen megvalósítható ötletek a kis természetbúvároknak. Hány lába van az állatoknak, amit találtál? Van háza vagy héja? A borító belső oldalain rajzok mutatják be, hogyan ismerheted fel a különböző állatokat.

1.980 Ft 1.782 Ft

Tudod, hogyan határozhatod meg egy fa életkorát? Láttál már rókavárat? A színes rajzok és a részletes leírások segítenek az állatok és növények gyors azonosításában. Emlősök és rovarok, madarak, fák és növények - jól használható, egyszerű és otthon is megvalósítható ötletek a kis természetbúvároknak.

2.500 Ft 2.250 Ft
Zsebméretű praktikus határozó a csillagos égbolt megfigyeléséhez. A Közép-Európából látható összes csillagkép részletes leírása, színes ábrával. A távcsővel megfigyelhető legszebb csillagok és csillagködök felsorolása. A meghatározást az évszakoknak megfelelő csillagtérképek segítik.
1.780 Ft 1.602 Ft

Felismered a csillagokat és a bolygókat az éjszakai égbolton? Készítettél már otthon, a szobádban rakétát? Ismerd meg a csillagképeket! A részletes leírások és ábrák segítenek eligazodni a csillagos égbolton. Izgalmas dolgokat tudhatsz meg a világűrről.

2.500 Ft 2.250 Ft
Zsebméretű praktikus határozó barangolásainkhoz a természetben. A legismertebb 130 ehető vadnövény és bogyó részletes leírása, minden fajról látványos, színes fotó, a meghatározást színkód és a legfőbb jellemzők pontos leírása segíti.
1.780 Ft 1.691 Ft

Találtál már gombát az erdőben? Mik azok a csöves és lemezes gombák? A gombákat az alakjuk alapján gyűjtöttük csoportokba, hogy hamar meg lehessen találni őket. Fedezd fel a gombák világát! Egyszerű és könnyen megvalósítható ötletek a kis természetbúvároknak. A borító belső oldalán rajzok mutatják be, hogyan ismerheted fel a különböző gombákat.

2.500 Ft 2.250 Ft