Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Színpadi művek

Rendezés:
Nézet:

Lope de Vegának, a spanyol „Aranyszázad” kiemelkedő drámaírójának ez a kevéssé ismert, de remekbe szabott komédiája – jóllehet a szerző egy viszonylag korai művéről van szó – teljes fegyverzetében mutatja a briliáns színpadi bonyolítás és a szellemes verselés mesterét.

2.015 Ft 1.914 Ft

Leandro Fernández de Moratín (1760-1828), a 18. század legjelentősebb spanyol drámaírója ezt a darabját már az új évszázad hajnalán írta. Ez a szigorú arányok szerint szerkesztett, minden ízében a klasszikus mintákhoz igazodó, de az adott kereteken belül csodálni valóan lendületes és fordulatos színdarab élvezetes, egyéni színekkel elegyíti a racionalista korszellemet az új, a szív jogait a konvencionális megfontolások fölé emelő, már-már romantikus gondolkodásmóddal.

1.640 Ft 1.558 Ft

Arany János 1846-ban ismerkedett meg közelebbről Aristophanés művészetével. A szöveggel eleinte nehezen boldogult, de közben kedvet kapott hozzá, hogy kipróbálja, hogyan tudná magyarra átültetni a szójátékai és neologizmusai miatt nyelvi szempontból különösen nagy kihívást jelentő görög szövegeket. A jegyzetelt kritikai kiadás három Aristophanés-komédia (A Lovagok, A Felhők, A Darázsok) szövegét tartalmazza az eredeti görög szövegekkel együtt.

3.360 Ft 3.024 Ft

A Diótörőcske Csukás Istvánnak, a magyar gyerekirodalom nagy klasszikusának legutolsó műve. A varázslatos hangulatú karácsonyi mesejáték hősei megelevenedett játékok – Diótörőcske, Marcsibaba, Bohóc, Ólomkatona és Kéményseprő –, akiknek meg kell védeniük magukat és a karácsonyfát a rájuk támadó Fekete Király seregétől. 

3.499 Ft 2.974 Ft

Esterházy Péter 2009 és 2015 között írt drámái először kerülnek kötetbe. Műfaji, szerkezeti, nyelvi szabadságuk és jellegzetességeik, sajátos szerzői utasításaik nem ismeretlenek a Daisy, a Búcsúszimfónia és a Rubens olvasói előtt, ahogyan a zenei kompozíciókkal való kísérletezés sem. Talán csak több lett a csönd.

3.990 Ft 3.391 Ft

Pintér Béla az egyik legsikeresebb alternatív „színházcsináló” ma. A valóság és az álom, az autentikus és a giccs elegyéből, valamint a magyar népi kultúra egyes elemeiből épül fel az a szürreális világ, mely összes korábbi darabját jellemzi.

3.950 Ft 3.555 Ft

A kötet tanulmányait egy különleges műtárgy-együttes, a Soproni Jezsuita Díszletkönyv vizsgálata köti össze. E barokk alkotás a maga nemében egyedülálló, más hasonló nem maradt ránk.

3.400 Ft

Lope de Vega Olmedo lovagja című tragikomédiája először jelenik meg magyarul. Ez a cseppet sem szokványos színmű kivételes helyet foglal el Lope de Vega gazdag életművében.

1.590 Ft 1.510 Ft
A mű egy balladisztikus történetet dolgoz fel opera formában. Zenéjének alapja az erdélyi magyar népdalok, a barokk és a rock bizarr, mégis homogén elegye.
3.950 Ft 3.555 Ft

A kötet Weöres Sándor ismert és játszott, még életében kiadott, általa sajtó alá rendezett darabjai (Theomachia, Holdbeli csónakos, Endymion, Csalóka Péter, Octopus, Kétfejű fenevad) mellett hét, hagyatékban fennmaradt, töredékes, kiadatlan mese- és bábjátékát, jelenetét, librettóját, drámatöredékét is tartalmazza. 

3.900 Ft 3.315 Ft

Pintér Béla a magyar alternatív színházi élet meghatározó szereplője. Tizenhét év alatt 21 darabot írt és rendezett. Az 1998-ban alakult Pintér Béla és Társulata alapítója és vezetője. Kötetünkben a rendező, színész, drámaíró Pintér Béla legújabb darabjai szerepelnek, többek között a Titkaink, a Fácántánc, a Szívszakadtig és az Ascher Tamás Háromszéken.

3.950 Ft 3.555 Ft

A kötetbe válogatott kilenc komédia ebben a fordításban itt jelenik meg először nyomtatásban. Ilyen értelemben a gyűjtemény hiánypótló, és hozzájárulhat a szerző magyarországi recepciójának további gazdagításához. A darabok fő témája mindenütt a szerelem, a meglepetésként, váratlanul feltámadó vonzalmak és a velük járó bonyodalmak, amelyeket Marivaux az olasz népi kultúra és a francia színház legjobb tradícióit folytatva mutat be.

4.490 Ft 4.041 Ft

A Demeter Júlia és Nagy Imre által sajtó alá rendezett kritikai kiadás három drámát foglal magában, amelyek a lovagdráma, a vitézi játék színjátéktípusához kötődnek, s összefoglalóan a Vitézi játékok címmel adjuk közre őket. Mindhárom német nyelvű epikus, illetve drámai forrásszövegre vezethető vissza, melyeket Katona szabadon, saját dramaturgiai elképzelése szerint használt fel.

3.800 Ft 3.420 Ft