Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Szív-ügyünk

Paraméterek

Szerző Teleki Szidalisz Ágnes
Cím Szív-ügyünk
Alcím A szívkoszorúér-megbetegedések bio-pszicho-szociális szempontjai, az elsődleges, másodlagos és harmadlagos megelőzés lehetőségei
Kiadó Akadémiai Kiadó
Kiadás éve 2022
Terjedelem 344 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 454 772 3
Eredeti ár:
6.000 Ft
5.700 Ft
Online kedvezmény: 5%

A szívkoszorúér-betegség kialakulásában és lefolyásában biológiai, pszichés és társas-társadalmi tényezők (mint például a magas vérnyomás, a túlsúly, a testmozgás hiánya, a stressz vagy épp a negatív hangulati állapotok) egyaránt szerepet játszanak. Ezek befolyásolásával azonban a betegség kialakulása vagy súlyosbodása jelentős mértékben megelőzhetőnek tekinthető. Jelen kötet e megelőzésben kíván közérthető segítséget nyújtani mind a betegség által érintett személyeknek, mind az őket segítő szakembereknek és hozzátartozóknak.

Leírás

A szív- és érrendszeri betegségek Európában és világszerte a halálozások vezető okát jelentik, a szívkoszorúér betegségei pedig ezek közül a leggyakoribb halálokként szerepelnek, Magyarországon évente több mint 30 ezer ember haláláért felelve. A szívkoszorúér-betegség kialakulásában és lefolyásában biológiai, pszichés és társas-társadalmi tényezők (mint például a magas vérnyomás, a túlsúly, a testmozgás hiánya, a stressz vagy épp a negatív hangulati állapotok) egyaránt szerepet játszanak. Ezek befolyásolásával azonban a betegség kialakulása vagy súlyosbodása jelentős mértékben megelőzhetőnek tekinthető. Jelen kötet e megelőzésben kíván közérthető segítséget nyújtani mind a betegség által érintett személyeknek, mind az őket segítő szakembereknek és hozzátartozóknak.

 

Akadémiai Kiadó, 2022.

Írta: Teleki Szidalisz Ágnes

Lektor: Dr. habil. Tiringer István, Dr. Rafael Beatrix, Dr. Benczúr Béla