Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Szívügyünk a ló

Paraméterek

Szerző Mátray Árpád – Vér Imre
Cím Szívügyünk a ló
Alcím Egy állatorvos és egy vérbeli lovas gyakorlati tanácsai
Kiadó SpringMed Kiadó
Kiadás éve 2023
Terjedelem 344 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 6649 02 7
Eredeti ár:
4.800 Ft
4.320 Ft
Online kedvezmény: 10%

A lovak tartásával és egészségügyével foglalkozó könyveknek se szeri, se száma a hazai könyvpiacon. Ez a könyv azonban a korábban kiadottaktól eltérően, teljesen egyedi módon dolgozza fel ezeket a témaköröket.

Leírás

A lovak tartásával és egészségügyével foglalkozó könyveknek se szeri, se száma a hazai könyvpiacon. Ez a könyv azonban a korábban kiadottaktól eltérően, teljesen egyedi módon dolgozza fel ezeket a témaköröket. A könyv egészségüggyel foglalkozó fejezetei Dr. Mátray Árpádnak a hallgatók által a Kossuth rádió Hajnal-táj című műsorában, 2007 és 2017 között eltelt tíz év során feltett kérdésekre adott válaszain alapulnak. Ezért ezek a lóegészségügy esetenként különleges és különösen sokféle területét érintik. Foglalkoznak mind a hagyományos, mind pedig az alternatív gyógyászat, ezen belül is a homeopátia területén alkalmazható módszerekkel, sőt ájurvédikus gyógytechnikákkal is. A lótartás és lovas élet témakörével foglalkozó fejezeteket Vér Imre, számos lovaskönyv korábbi szerzője írta. A szerző ma is aktív lovas (immáron fél évszázada!), nagy gyakorlattal rendelkező oktató, túraszervező és túravezető. Írását a gyakorlatból vett példák, esetek is tarkítják, melyek gyakran meghökkentőek, néha esetleg viccesek is lehetnek, de mindig tanulságosak. A könyv lovasok, lovagolni vágyók és lótartók számára egyaránt ajánlott, de a szakmailag képzettebbek is találhatnak benne érdekes tudnivalókat.

Dr. Mátray Árpád 1969-ben végzett az Állatorvostudományi Egyetemen. Az elmúlt több mint öt évtizedben több mezőgazdasági nagyüzemben dolgozott. Hat éven keresztül volt a bábolnai arab ménes állatorvosa. Az utóbbi 30 évben több alternatív gyógyászati módszert (akupunktúra, homeopátia, fény- és magnetoterápia stb.) is elsajátított, majd ezeket alkalmazva hatékonyan gyógyította a lovak bajait. Gyakorlati eredményeit és oktatói munkáját számos szakmai és állami kitüntetéssel ismerték el. 2007 és 2017 között a Kossuth rádió Hajnal-táj című műsorának állandó szakértője volt, ahol reggelente a hallgatók által feltett kérdésekre válaszolt.

Vér Imre nyugállományú honvéd alezredes, 1943-ban született Orosházán. 16 éves korától lovagol. 1979 óta van saját lóállománya, üzemeltet istállót. Kizárólag terepen lovagol. Nyaranta 200 km-es lovas túrákra vitte tanítványait a Börzsönybe, a Cserhátra, a Gödöllői dombságra. Keresztüllovagolta Magyarországot. Arab lovakat tenyésztett. Hét lovas témájú könyv szerzője. Éveken át képezett lovastúra-vezetőket, tanít a Testnevelési Egyetem másoddiplomás Lovaskultúra- oktató szakán. Szakterülete a speciális lovas balesetvédelem, lovasturizmus, tájékozódási tereplovaglás. Nyolcvan évesen is napi rendszerességgel viszi tanítványait terepre, és egyben lovas polgárőrszolgálatot is teljesít. A lovai hátán megtett kilométereket összeadva az Egyenlítő mentén négyszer megkerülhette volna a Földet.

 

A Betegtájékoztatásért Kft. és a SpringMed Kiadó kiadása

SpringMed Kiadó, 2023.

Írta: Mátray Árpád – Vér Imre

Lektor: Dr. Csúz Andrea

 

Kapcsolódó témakör:

Lovaglás, lótartás

Tartalom

Előszó

1. rész

LÓEGÉSZSÉG AZ ÁLLATORVOS TANÁCSAIVAL (Dr. Mátray Árpád)

2. rész

Előszó

I. EMÉSZTÉS, TAKARMÁNYOZÁS

II. ÉLŐSKÖDŐK

III. FERTŐZŐ BETEGSÉGEK

IV. KÜLTAKARÓ, BŐR, SZŐR

V. LÉGZŐSZERVI BETEGSÉGEK

VI. MOZGÁSSZERVI BETEGSÉGEK

VII. SÉRÜLÉSEK

VIII. SZAPORODÁS, CSIKÓNEVELÉS

IX. VISELKEDÉS

X. EGYÉB ÉRDEKESSÉGEK, TÖRTÉNETEK

XI. HOMEOPÁTIA AZ ÁLLATGYÓGYÁSZATBAN

XII. FORRÁSOK