Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Szobrászati technikák

Paraméterek

Sorozat Kis műterem
Szerző Zielinski Tibor
Cím Szobrászati technikák
Alcím Portrék: mintázás, terrakotta és gipsz
Kiadó Cser Kiadó
Kiadás éve 2012
Terjedelem 92 oldal
Formátum A/4, ragasztókötött
ISBN 978 963 278 242 3
Eredeti ár:
3.995 Ft
3.595 Ft
Online kedvezmény: 10%

A szerző a portrémintázás alapismereteit egy aktuálisan átgondolt, logikailag jól felépített rendszerbe foglalva fogalmazza meg. A szöveghez kapcsolódó képanyag nem csak illusztrálja a szóban megfogalmazott ismereteket, hanem láttatni és pontosítani képes a gyakorlat során felmerülő technikai akadályok leküzdésére irányuló megoldásokat.

Leírás

„... a szerző a portrémintázás alapismereteit egy aktuálisan átgondolt, logikailag jól felépített rendszerbe foglalva fogalmazza meg. A szöveghez kapcsolódó képanyag nem csak illusztrálja a szóban megfogalmazott ismereteket, hanem láttatni és pontosítani képes a gyakorlat során felmerülő technikai akadályok leküzdésére irányuló megoldásokat. Szakmai szempontok alapján azért tartom fontosnak a könyv megjelenését, mert a szobrászat iránt érdeklődők e könyv tanulmányozásakor gyakorlati tanácsokat kapnak a klasszikus szobrászat egy kitüntetett területének, a portrészobrászatnak műveléséhez. A könyv megjelenése hozzájárulna ahhoz is, hogy az érdeklődők a mintázás saját kezű gyakorlása során olyan tapasztalatokat szerezzenek, amelyek sokrétűségükből adódóan nem csak a szobrászat területén alkalmazhatók. A megfigyelőképesség csiszolása, az arányrendszerek, a viszonylatok érzékelése, felmérése és tudatosítása, a különböző anyagok alakításának gyakorlása, valamint a kézügyesség fejlesztése egyben a személyiség kiteljesedését is szolgája.”

Sass Valéria DLA szobrászművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Szobrásztanszék osztályvezető tanára, az MKE Doktori Iskola témavezetője

 

Cser Kiadó, 2012.

Kis műterem–sorozat

Írta: Zielinski Tibor

Lektor: Kalmár János DLA

Tartalom

Bevezető

Drótszobor-tanulmány

Mintázás

Alapanyagok

Élő modell, modellszobor, önportré

Térlátás, megfigyelés

Mérőeszközök alkalmazása

A portrészobor tengelyei

Részletek elhelyezése

Anatómiai ismeretek

A részletek kidolgozása

Gipszöntés

A negatív öntése

A pozitív öntése

Javító ragasztás

A talp utólagos kialakítása

Retusálás

Sellakkozás, mélyalapozás

Terrakottaszobor készítése

A szerzőről

Kislexikon

Irodalom