Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Szociálpolitika

Rendezés:
Nézet:

A jóléti állam, az első olyan magyar nyelvű válogatás, amely több-kevesebb rendszerességgel igyekszik ízelítőt adni a szélesen értelmezett szociálpolitikára vonatkozó külföldi, jórészt nyugat-európai irodalom főbb területeiről.

2.200 Ft

A felgyorsult gazdasági és társadalmi fejlődés új válaszokat igényelve újra előtérbe helyezi az állami jóléti gondoskodás régi alapkérdését, a gazdasági hatékonyság, a társadalmi méltányosság és igazságosság korszerű, a változó gazdasági-társadalmi realitásoknak megfelelő összeegyeztetését.

3.980 Ft 3.781 Ft

A társadalmi változásokat mindig is leképezte az, ahogyan az emberek – a Homo sapiens sajátos tulajdonságaiból következően: embertársaik segítségével – megoldották a túlélést. Könyvünk az emberi segítségnyújtás mint sajátos szakma alakulásáról szól.

2.750 Ft 2.612 Ft
A szociálpolitika voltaképpen a társadalompolitika gyakorlati megvalósításának egyik terepe. Egyetlen könyv nem képes valamennyi részletét bemutatni, ez a kötet is csupán bevezetni kíván abba.
2.480 Ft 2.356 Ft

A szociálpolitika gyakorlati tevékenységét tekintve, elsősorban szakpolitika. Szakpolitikai jellegéből következik, hogy különböző érdekek mentén artikulálódik. Ez a tény önmagában megnehezíti a szociálpolitika tisztán leíró megközelítésének a lehetőségét. 

2.835 Ft 2.693 Ft

A mai, deviánsnak tűnő vagy deviánsként definiált jelenségekkel foglalkozó szociológia változatlanul éles társadalmi kihívásokra válaszol: a társadalmi rend mibenlétére, a társadalmi, hatalmi viszonyokban részt vevő szereplők bűnözőként, betegként, másként, kívülállóként, kirekesztettként történő definiálására, és szimbolikus, vagy éppen nagyon is valóságos társadalmi kezelésére.

2.680 Ft

A fizikai életesélyek egyenlőtlensége ma azt jelenti, hogy a társadalmi és a települési hierarchia, a hatalmi helyzet, a végzett munka jellege, a pénz és a kulturáltság nagymértékben meghatározzák, hogy ki hány évet él, mennyire beteg vagy egészséges, mennyire kellemes körülmények között él, azaz hogyan lakik, eszik, alszik.

620 Ft 589 Ft

E kötet kettős célt igyekszik szolgálni. Az egyik az, hogy a szociálpolitika szakszerűbbé és humánusabbá váljon, a másik pedig, hogy minden politika – így a szociálpolitika is – elismerje és elfogadja a „választási demokrácián” túl a „részt vevő demokrácia” elveit és gyakorlatát is.

3.480 Ft 3.306 Ft
A könyv egy értékalapú társadalompolitika keretében világítja meg a szociálpolitika konkrét céljait, elveit és magyar gyakorlatának részleteit.
4.980 Ft 4.482 Ft

A hazai társadalomtudomány két világháború közötti alkotói még nem kapták meg méltó helyüket a közgondolkodásban. A sok kiválóság egyike a máig friss szemléletű Rézler Gyula.

2.480 Ft 2.232 Ft

A kötet célja az, hogy bemutassa a modern szociálpolitika fő jellemzőit Európában és ezen belül Magyarországon, követve azt az utat, melyet a jóléti állam alig több mint száz évvel ezelőtti kezdeteitől napjainkig megtett.

2.980 Ft 2.682 Ft

A hazai szociális képzés egyik nagy adóssága a szociális gondoskodás magyarországi történetének komplex feldolgozása és a szociálpolitika-történeti kurzusokon használható tankönyvben való publikálása.

3.450 Ft 3.277 Ft