Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Táncoló fák

Paraméterek

Sorozat Mosoly-terápiák
Szerző Korbai Hajnal – Rábainé Domszky Zsófia – Varga Andrea Helena
Cím Táncoló fák
Alcím Terápiás történetek és módszerek a mosoly kincsestárából
Kiadó L'Harmattan Kiadó
Kiadás éve 2023
Terjedelem 360 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 236 307 3
Eredeti ár:
4.990 Ft
4.491 Ft
Online kedvezmény: 10%

A kötetben szereplő tanulmányokból kitűnik, hogy a Mosoly terapeuták nehéz terepen – például gyermekonkológiai vagy akut pszichiátriai osztályokon –, állandóan változó feltételek mellett dolgoznak, mely munkamód nagyfokú improvizációs és alkalmazkodóképességet igényel.

Leírás

Huszonöt évvel ezelőtt a Mosoly Alapítvány épphogy csak útjára indult, néhány beteg gyermekekért tenni akaró üzletember segítségével. Napjainkra már a hajdani kezdeményezésből egy stabilan működő szervezet lett jól kidolgozott szakmai stratégiával, krónikus beteg gyerekek számára kifejlesztett mese- és művészetterápiás programokkal. Ez a jubileumi kiadvány az alapítvány szakmai fejlődésének történetén vezeti végig az Olvasót érdekes esettanulmányokkal, színes terápiás módszerek leírásával. A kötet három nagy részre tagolódik: Múlt, Jelen és Jövő. A Múlt tanulmányai olyan programokba nyújtanak betekintést, melyek éveken át eredményesen futottak, mostanra azonban már lezárultak, vagy más formában folytatódnak. A Jelen rész a ma is működő Mosoly-terápiás programokról szól, míg a Jövő részben olyan módszerekről lehet olvasni, melyek a terápiás szakemberek munkájára inspirálóan hathatnak.
A kötetben szereplő tanulmányokból kitűnik, hogy a Mosoly terapeuták nehéz terepen – például gyermekonkológiai vagy akut pszichiátriai osztályokon –, állandóan változó feltételek mellett dolgoznak, mely munkamód nagyfokú improvizációs és alkalmazkodóképességet igényel. A nehézségek azonban nem riasztják el e szakembereket, mindig találnak valamilyen kreatív megoldást a felmerülő problémákra, kihívásokra. Épp ezért lett e kiadvány központi eleme az ágas-bogas életfa szimbólumában is megjelenő innováció, mely a múltban felhalmozott értékes szakmai tapasztalatokban gyökerezik, és hajt évről-évre új ágakat, leveleket a terápiás gyakorlatban.

 

L’Harmattan Kiadó, 2023.

Mosoly-terápiák–sorozat

Szerkesztette: Korbai Hajnal – Rábainé Domszky Zsófia – Varga Andrea Helena

 

Kapcsolódó témakör:

Pszichopedagógia

Mesepedagógia, meseterápia