Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Tanulni, örülni, szeretni

Paraméterek

Sorozat Varázsjátékok
Szerző Gőbel Orsolya
Cím Tanulni, örülni, szeretni
Alcím Stresszcsökkentő, önértéknövelő, tanulást és integrációt elősegítő fantáziajátékok iskolások számára
Kiadó L'Harmattan Kiadó
Kiadás éve 2012
Terjedelem 120 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 963 236 549 7
Ár:
2.600 Ft

A mindennapokban nagyon örülünk, ha kialakíthatunk a csoportunkkal egy közös nyelvet, harmonikus légkört függetlenül attól, hogy hány évesek is vannak az osztályunkban. Ennek megalapozásában nagy szerepet kaphatnak a Varázsjátékok vagy képzeletjátékok.

Leírás

A kötetben szereplő játékok mintegy folytatásai az előző öt kötet játékainak. Érdemes ezért bevezetni, megalapozni ezeket a korábbi kötetek játékaival (ebben segít a „Varázsjátékok az iskolai mindennapokban” című fejezetben található táblázat is). Ne féljünk, az első öt kötet játékai sem csak kicsiknek készültek, bizony, a nagyok, de akár a felnőttek is szívesen hallgatják és játsszák azokat.
Manapság a kisiskoláskor nagyon tág életkori határok között mozog, a 6 éves első osztályos kisdiák sokszor egy padban ül a majd 8 éves társával. Mire 4. osztályosok lesznek, addigra a 6 évesen kezdők 10 évesek, a 8 évesen kezdők pedig már a kiskamaszkor közepén járnak, úgy 12 évesen. A mindennapokban nagyon örülünk, ha kialakíthatunk a csoportunkkal egy közös nyelvet, harmonikus légkört függetlenül attól, hogy hány évesek is vannak az osztályunkban. Ennek megalapozásában nagy szerepet kaphatnak a Varázsjátékok vagy képzeletjátékok. Egyértelmű, az egyetemes szimbólumokra épülő szerkezetük, nyelvezetük minden korcsoport számára érthető, átélhető, elképzelhető. A közös értés nyomán közös nyelv alakulhat ki, amiben ott van a közös játék, az együttes megélés. Mindezek igazi közösségformáló erők, ugyanakkor gazdagítják az egyént, mind fizikai, mind szellemi, mind lelki szinten.
 
Írta: Gőbel Orsolya