Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Tarka madárvilág

Paraméterek

Szerző Schmidt Egon
Cím Tarka madárvilág
Alcím A világ madarai
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Kiadás éve 2014
Terjedelem 172 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 16 4629 0
Eredeti ár:
1.990 Ft
1.791 Ft
Online kedvezmény: 10%
Könyvünkben valamennyi földrészről válogattunk a legszínpompásabb fajok közül, de helyet kaptak olyanok is, amelyek a többitől eltérő viselkedésmódjuk miatt lehetnek érdekesek az olvasó számára, közülük néhánynak magyar vonatkozásaik is vannak.

Leírás

Szerte a világon több mint 9000 madárfajt ismer a tudomány. Többségük a trópusok, az esőerdők lakója. Dél-Amerikában, Délkelet-Ázsiában, Afrikában élnek.
A madarak világa rendkívül változatos. Vannak köztük óriások, gondoljunk csak a struccra vagy az emura, de léteznek parányi törpék is, amelyek közül a legkisebb egy kolibri, mindössze 1,6 gramm tömegű. Vannak rendkívül tarka, színpompás és egyszerű tollruhás madarak. Bár akadnak nagyon jól alkalmazkodó és így terjeszkedő fajok, a többség állományai sajnos fokozatosan – egyeseké rohamosan – csökkennek.
Könyvünkben értelemszerűen a madárvilágnak csupán töredékét mutathatjuk be, 161 félét. Valamennyi földrészről válogattunk a legszínpompásabb fajok közül, de helyet kaptak olyanok is, amelyek a többitől eltérő viselkedésmódjuk miatt lehetnek érdekesek az olvasó számára, közülük néhánynak magyar vonatkozásaik is vannak.
Napjainkban egyre többen utaznak távoli országokba, és sokan vannak, akik az egyéb látnivalók mellett az ott élő madarakkal is szeretnének megismerkedni. Ehhez a könyv illusztrátorának – Budai Tibor grafikusnak – a madarakat életszerűen megjelenítő színes ábrái nyújtanak segítséget. Reméljük, hogy ha legalább néhány távolba utazó magával viszi és eredménnyel használja könyvünket, megírása nem volt hiábavaló.
 

Műszaki Könyvkiadó, 2014.

Írta: Schmidt Egon

Illusztrálta: Budai Tibor

Kapcsolódó kiadványok:

Ornitológia

Tartalom

Bevezető
Fajleírások
Névmutató