Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Tehetséggondozás mesepárnás meséléssel

Paraméterek

Sorozat A gyermek mindenek felett álló érdekében
Szerző Pálfi Judit
Cím Tehetséggondozás mesepárnás meséléssel
Alcím Komplex művészeti nevelés az óvodában
Kiadó Sprint Kiadó - Óvodai Nevelés
Kiadás éve 2021
Terjedelem 148 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 81595 2 4
Ár:
2.950 Ft

Ebben a kézikönyvben a szerző, Pálfi Judit mesemondási, -hallgatási módszerét mutatja be. A módszer a mesemondást kísérő mesepárnás megjelenítésre fókuszál. Ezért annak szervezési kérdéseit, előnyeit, fejlődést elősegítő hatását megjeleníti valamennyi fejezetben és az egyes mesék végén található Reflexió a mesefeldolgozáshoz című – instrukciókat is adó – részekben.

Leírás

Ebben a kézikönyvben a szerző, Pálfi Judit mesemondási, -hallgatási módszerét mutatja be. A módszer a mesemondást kísérő mesepárnás megjelenítésre fókuszál. Ezért annak szervezési kérdéseit, előnyeit, fejlődést elősegítő hatását megjeleníti valamennyi fejezetben és az egyes mesék végén található Reflexió a mesefeldolgozáshoz című – instrukciókat is adó – részekben.

A mesepárnás mesélés módszerének több éves szakmai tapasztalatát osztja meg a szerző a kedves olvasóval. Nem telik el úgy nap a pedagógiai gyakorlatában, hogy ne kerülne a napi tevékenységei közé a mesélés. Hogy miért? Azért, mert a beszédindítástól kezdve a szövegalkotásig kielégíti a gyermekek igényeit, fejleszti a szókincset, élőszóbeli kifejezőkészséget, kreativitást. A kézikönyvben évszakonként, mindenkori és alkotott mesék csoportjába gyűjtötte az általa feldolgozott meséket, kiegészítve azokat mondóka- és dalanyaggal, így segítve a komplexitást a tervezésben. Alkalmas a feldolgozott meseanyag egy teljes nevelési év irodalmi anyagának (verselés, mesélés) differenciált tervezéséhez. Megtalálható rövid módszertani, technikai útmutató, tapasztalatok rögzítése. Táblázat segíti a tehetségígéretek kiválasztását, az anyanyelvi fejlődés nyomon követését. Fotók mutatják meg a mesékhez készített mesepárnákat. Kívánjuk, hogy annyi élményben részesüljön ön is, aki készít mesepárnát és mesél gyermekeknek, mint a szerző az évek során!

 

Írta: Pálfi Judit

Tanácsadó lektor: Körmöci Katalin

Szerkesztette: Hornyán Anna