Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Téli jeles napok

Paraméterek

Szerző Lukács Józsefné – Ferencz Éva
Cím Téli jeles napok
Alcím … az óvodai környezeti nevelésben
Kiadó Flaccus Kiadó
Kiadás éve 2023
Terjedelem 160 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 5278 90 7
Eredeti ár:
3.800 Ft
3.040 Ft
Online kedvezmény: 20%

Könyvünkben az óvodáskorú gyerekek számára könnyen érthető, feldolgozható, a mindennapi életünkhöz szervesen kapcsolódó, ám kevéssé ismert világnapokat, zöld jeles napokat mutatjuk be. A könyvben található ötletekkel élményközpontú, az életkori sajátosságokat figyelembe vevő tevékenységeket, játékokat tudunk biztosítani az óvodások számára, ami azért is fontos, mert a játékos tanulás ereje felbecsülhetetlen, és hatékonysága semmilyen más tanulási formához nem hasonlítható.

A könyv akciós csomagban is megrendelhető!

Leírás

Az óvodai környezeti neveléshez köthető zöld- és környezetvédelmi jeles napok évről évre visszatérő „örökzöld” ünnepei az óvodai életnek. Akár hazai, akár nemzetközi, akár „csak” lokális kezdeményezésről legyen szó, egyaránt kiváló alkalmat teremtenek arra, hogy kiemelten foglalkozzunk természeti és társadalmi értékeink védelmével. A zöld és egészségtudatos világ- és jeles napok óvodai szinten történő megünnepléséhez – bár az óvodapedagógusok kreatívak és leleményesek – szükségesnek ítéltük egy, a gyakorlatban is jól használható téli ajánlás-gyűjtemény összeállítását, melyről azt gondoljuk, hasznos lesz mindannyiunk számára. (Az elmúlt két évben megjent az őszi és tavaszi jeles napokat bemutató könyvünk, és hamarosan sor kerül a nyári kötetre is.)

Az óvodában – a családi neveléssel párhuzamosan – megkezdődik a környezethez való pozitív viszony alapozása, olyan viselkedésmintákkal, amelyek elsősorban az érzelmeiken keresztül hatnak a gyerekekre. Közvetlen tapasztalataikon, érzelmi kötődésükön keresztül jutnak el környezetük megbecsüléséhez, védelméhez. Ez az óvodáskorban kiemelt fontosságú tevékenység később ismeretté, egész életre szóló tudássá alakul. A tapasztalatszerzés legfőbb színtere az óvoda, egyik legfontosabb eszköze pedig a kiemelt ünnepnapok – nemzeti, nemzetiségi, néphagyományokhoz, helyi szokásokhoz, környezetvédelemhez és az óvodai élet egyéb területeihez kapcsolódó ünnepek – hosszú sora. Ezek a napok különböznek a többi naptól, hiszen ilyenkor emlékezünk valamire, közösen ünneplünk valamit vagy valakit, figyelmünk középpontjába kerül egy esemény vagy egy jelenség. A gyerekek az évről évre visszatérő élmények közvetítésével egy életre szóló lelki útravalót kapnak.

A Kerek egy esztendő – komplex tevékenységek az óvodai környezeti nevelésben című évszakalapú módszertani könyvsorozatunkban bemutattuk a legismertebb ünnepnapjainkat, a téli kötetben a hagyományos téli jeles ünnepeket (Mikulás, Luca-nap, Karácsony, Farsang stb.), világnapokat és egyházi ünnepeket (pl. Advent, Vízkereszt stb.). Új könyvünkben az óvodáskorú gyerekek számára könnyen érthető, feldolgozható, a mindennapi életünkhöz szervesen kapcsolódó, ám kevéssé ismert világnapokat, zöld jeles napokat mutatjuk be. A könyvben található ötletekkel élményközpontú, az életkori sajátosságokat figyelembe vevő tevékenységeket, játékokat tudunk biztosítani az óvodások számára, ami azért is fontos, mert a játékos tanulás ereje felbecsülhetetlen, és hatékonysága semmilyen más tanulási formához nem hasonlítható.

 

Flaccus Kiadó, 2023.

Írta: Lukács Józsefné – Ferencz Éva

 

Kapcsolódó témakörök:

Kerek egy esztendő–sorozat

Ősztől őszig–sorozat

Mesés mozgás–sorozat

Óvodai nevelés – TÉL

Tartalom

Bevezető gondolatok

December

A talaj világnapja

A labdarúgás világnapja

Hegyek nemzetközi napja

A mézeskalács házak napja

Január

Húsmentes hétfő

A hóemberek világnapja

Február

A vizes élőhelyek világnapja

Nemzetközi Esernyőnap

A hüvelyesek világnapja

Nemzetközi jegesmedve nap

Jeles téli napok

Felhasznált és ajánlott szakirodalom

Kapcsolódó kiadványok

Raktáron
4.800 Ft 3.840 Ft
Raktáron
3.800 Ft 3.040 Ft
Raktáron
3.800 Ft 3.040 Ft