Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Templomhajó, kőoltár, kálvária, harangláb

Paraméterek

Szerző Mednyánszky Miklós
Cím Templomhajó, kőoltár, kálvária, harangláb
Alcím Vallásos népi építészetről gyerekeknek
Kiadó TERC Kiadó
Kiadás éve 2019
Terjedelem 76 oldal
Formátum A/4, keménytáblás
ISBN 978 615 5445 59 0
Eredeti ár:
3.900 Ft
3.510 Ft
Online kedvezmény: 10%

Mednyánszky Miklós ezúttal azokról a szakrális építményekről írt könyvet a gyerekeknek, amelyek évszázadokon át a legfontosabb szerepet játszották a közösség vallásos, társas és kulturális életében. A templomok, a kálváriák, az út menti keresztek, a feszületek, a képoszlopok, a képesfák a hétköznapok kísérői voltak, és a haranglábakkal, harangtornyokkal együtt az ünnepnapok kiemelkedő pillanatainak helyszínei is.

Leírás

Mednyánszky Miklós ezúttal azokról a szakrális építményekről írt könyvet a gyerekeknek, amelyek évszázadokon át a legfontosabb szerepet játszották a közösség vallásos, társas és kulturális életében. A templomok, a kálváriák, az út menti keresztek, a feszületek, a képoszlopok, a képesfák a hétköznapok kísérői voltak, és a haranglábakkal, harangtornyokkal együtt az ünnepnapok kiemelkedő pillanatainak helyszínei is. A könyv bemutatja a különböző felekezetek templomait, azok építészeti jellegzetességeit, belső berendezéseit, a hitélet egyéb építményeit, de kitér a fontos szentek és a vallási jelképek, szimbólumok ismertetésére is.

A kötet mellékletét képezi 4 db kivágómintalap, amelyekkel két templom, egy román kori és egy református templom makettje elkészíthető a részletes leírás alapján.

Írta: Mednyánszky Miklós