Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Terézvárosi barangolás

Paraméterek

Sorozat Sétakönyvek
Szerző Maczó Balázs
Cím Terézvárosi barangolás
Alcím Szecessziós házak a Nagykörúton túl
Kiadó Athenaeum Kiadó
Kiadás éve 2022
Terjedelem 192 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 543 188 5
Eredeti ár:
3.699 Ft
3.144 Ft
Online kedvezmény: 15%

Budapest talán legértékesebb szecessziós bérházait és villáit Terézvárosban találjuk. Itt épült fel a főváros legkorábbi szecessziós bérháza, és a gyönyörűen felújított Lederer-palota is, amely híven idézi meg a századforduló izgalmas korszakát. 

Leírás

Szabadon kanyargó formák, virágok és indák, fiatalos lendület, üdeség és nyitottság... – a szecesszió, a múlt századelő modern stílusa a főváros építészetében is megjelent.
Budapest talán legértékesebb szecessziós bérházait és villáit Terézvárosban találjuk. Itt épült fel a főváros legkorábbi szecessziós bérháza, és a gyönyörűen felújított Lederer-palota is, amely híven idézi meg a századforduló izgalmas korszakát. A 20. század eleji Budapest egyik mágnása, Schiffer Miksa is egy szecessziós villában élt.
Sétakönyvek sorozat második része nemcsak építészeti leírást ad Budapest legszebb századfordulós épületeiről, de azt is megtudhatjuk, hogy kiknek köszönhetjük mindezt. Az építészek bemutatása mellett az építtető családok izgalmas történetei is napvilágra kerülnek.

Maczó Balázs 2005-ben történelem szakos középiskolai tanár, illetve művészettörténet speciális képzésű diplomát, majd 2006-ban okleveles etnográfusi végzettséget szerzett muzeológia és kulturális antropológia speciális képzéssel kiegészítve. 2007 óta él Budapesten, jelenleg muzeológusként dolgozik, városi sétákat 2010 óta vezet.

 

Athenaeum Kiadó, 2022.

Sétakönyvek–sorozat 2.

Írta: Maczó Balázs

 

Kapcsolódó témakörök:

Sétakönyvek–sorozat

Helytörténet – Budapest