Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Természetföldrajzi kislexikon

Paraméterek

Szerző Hevesi Attila
Cím Természetföldrajzi kislexikon
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Kiadás éve 2002
Terjedelem 194 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 963 16 2838 8
Eredeti ár:
990 Ft
891 Ft
Online kedvezmény: 10%

A Természetföldrajzi kislexikon főleg a földrajzkönyvekben előforduló, a tanórákon elhangzó legfontosabb kifejezéseket magyarázza röviden, legtöbbször öt-hat mondatban.

Leírás

Gondolkodásunk csak akkor lehet eredményes, csak akkor lehet reményünk arra, hogy a természeti folyamatok lényegéből valamit is megértsünk, ha alapfogalmaink világosak. Különösen áll ez a megállapítás a természetföldrajzra, amely számos más tudományággal tart szoros kapcsolatot. A Természetföldrajzi kislexikon főleg a földrajzkönyvekben előforduló, a tanórákon elhangzó legfontosabb kifejezéseket magyarázza röviden, legtöbbször öt-hat mondatban. Elsősorban meghatározást nyújt, így a tankönyvet nem helyettesíteni, csupán kiegészíteni kívánja. Több mint 400 önálló szócikket találunk benne, ezenkívül több mint félezer szakkifejezést, ún. utalót.

„A közelmúltban több földrajzi lexikon is megjelent, olyan azonban nincsen közöttük, amelyik főleg középiskolások számára készült. Olyan pedig, amely mondanivalóját színes ábrákkal és színes képekkel szemlélteti, mindeddig csaknem teljesen hiányzott. Éppen ezért igaz szándékkal ajánlom e tartalmában és formájában egyaránt magas színvonalú könyvet valamennyi középiskolásnak és mindazoknak, akik a természetföldrajzot kedvelik.”

Dr. Marosi Sándor Széchenyi-díjas geográfus, az MTA rendes tagja

Műszaki Könyvkiadó, 2002.

MK-2838-8

Írta: Hevesi Attila