Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Természetgyógyászat dióhéjban

Természetgyógyászat dióhéjban Katt rá a felnagyításhoz

Paraméterek

Szerző Sarkadi Ádám
Cím Természetgyógyászat dióhéjban
Alcím Egy természetgyógyász orvos gyakorlati tapasztalatai (2., átdolgozott kiadás)
Kiadó Vita Natura Alapítvány
Kiadás éve 2002
Terjedelem 262 oldal
Formátum A/5, keménytáblás
ISBN 963 202 128 2
Ár:
2.850 Ft
A természetgyógyászat, mint maga a szó is kifejezi, a természetes úton való gyógyítással foglalkozik. Filozófiája az ősi időkbe nyúlik vissza, így évezredes hagyományai vannak...

Leírás

A természetgyógyászat, mint maga a szó is kifejezi, a természetes úton való gyógyítással foglalkozik. Filozófiája az ősi időkbe nyúlik vissza, így évezredes hagyományai vannak.
A betegség okát nem egy kórokozónak tudja be, hanem több különböző, testi-lelki- energetikai tényező által kiváltott folyamatnak. A természetgyógyászat a természet törvényeinek örök igazságaira támaszkodik. A gyógyítás maga a természet elemeivel, anyagaival történik a természetgyógyászatban. A modern orvostudomány gyógyító anyagait szintén többnyire a természet anyagaiból keresi ki, de a fő hangsúlyt a hatóanyagra helyezi. Így kizárólag a betegség hatóanyagát próbálják kikeresni a természetből, később pedig egy kémiai anyagot, egy gyógyszert gyártanak belőle. A természetes gyógyításban a multikauzalitás elve uralkodik, a modern orvostudománynál az analízis, a monokauzalitás elve a mérvadó. Ezzel az összehasonlítással nem azt akarom mondani, sugallni, hogy a modern gyógyászat, az orvostudomány szükségtelen vagy kevésbé értékes mind a természetgyógyászat. Ez többnyire hitvallás kérdése, ás nem az én feladatom eldönteni.
Vallom, hogy a modern gyógyászat ismerete, elismerése nélkül helytelen, felelőtlen gyógyítónak lenni. A modern gyógyítás kiváló a diagnosztikában, az akut kezelésben. A természetgyógyászat többnyire a krónikus betegségek kezelésében jeleskedik, és a kettő ötvözete adja az optimális gyógyítást. Most térjünk vissza a természetgyógyászat gyökereihez, alapfogalmaihoz, hisz a gyökerek nélkül nincs élet, nincs tartás. A természetgyógyászat gyökerei a hindu, a kínai népi gyógyítás, az ókori görög, egyiptomi, perzsa filozófiák gyógyítási elveiből, módszereiből erednek. Az említett filozófiák, gyógyítási módszerek, elvek alapgondolatukban hasonlóak: az egészséges ember harmóniában, egyensúlyban van önmagával, környezetével, a beteg pedig nem. Az egyensúly (testi-lelki) helyreállítása, a gyógyítás módszerei, a természet anyagaiból történik, összhangban a természet törvényeivel.
 
Lektor: Dicsőfy Durian Endre

Tartalom

Előszó az 1. és a 2. kiadáshoz
A természetgyógyászat jogi helyzete
Természetgyógyászati alapismeretek
A hagyományos kínai orvoslás (HKO)
Az alternatív mozgás-, mozgatás- ás masszázsterápia, a légzésterápiák, relaxáció, vizualizáció, immagináció, meditáció
A táplálkozás, táplálkozási terápiák
Gyógynövény-terápiák ás apiterápia
Homeopátia, komplex homeopátia, nozódák, spagyrika
Az antropozófia, antropozófikus gyógyítás
Neurálterápia
Vér oxigenizációs eljárások
Dr. Koch féle molekuláris terápia
Mikrobiológiai terápia
Enzimterápia
Méregtelenítő terápiák
Szín- és fényterápia
Kineziológia, pszichokineziológia, regulációs diagnosztika
Bert Hellinger szerinti családterápia
A bioenergia, a bioenergiával való gyógyító módszerek
Ismertebb természetgyógyászati diagnosztikai vizsgálati módszerek
A természetgyógyászati klinikum
Utószó
Irodalomjegyzék