Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Természettudomány

Paraméterek

Sorozat Képességtár tehetséggondozó füzetek
Szerző Béni Kornél – László Ádám
Cím Természettudomány
Alcím 6-9 éves gyerekek és szüleik számára
Kiadó Napvilág Kiadó
Kiadás éve 2014
Terjedelem 32 oldal
Formátum B/5, irkafűzött
ISBN 978 963 338 344 5
Eredeti ár:
1.200 Ft
1.080 Ft
Online kedvezmény: 10%

A füzetben található élményszerű játékos feladathelyzetekben mindenki gazdagodik: a szülő ötleteket meríthet a tudatos játékválasztáshoz, míg a gyerek minden játék során fejlődik valamely területen. Ajánljuk iskolába készülő és alsó tagozatos gyerekeknek és szüleiknek.

Leírás

Játékos feladatgyűjteményünk célja, hogy szülőként megismerkedjen a gyermeki fejlődés területeivel, és a játékokat végigjátszva bepillantást nyerjen gyermeke képességeibe. A füzetben található élményszerű játékos feladathelyzetekben mindenki gazdagodik: a szülő ötleteket meríthet a tudatos játékválasztáshoz, míg a gyerek minden játék során fejlődik valamely területen. Ajánljuk iskolába készülő és alsó tagozatos gyerekeknek és szüleiknek. A természettudományos gondolkodás kialakítása a világ jobb megismeréséhez, a lényegi információk és összefüggések jobb megértéséhez vezet. Az iskolában oktatott természettudományos tantárgyakban való helytállás mellett a természettudományos szemlélet átszövi a gondolkodást, és hétköznapi problémamegoldási helyzetekben is hasznos lehet.
A füzet laza tematikus szálakhoz kapcsol feladatokat, ezekkel leágazik a témáról, új, nyitott kérdéseket vet fel. A cél nem az, hogy egy adott témában megtanítsunk valamit a gyereknek, hanem az, hogy felkeltsük az érdeklődését, érzékennyé tegyük a természetben fellelhető kérdésekre, segítsük egy nyitott, megismerő gondolkodásmód kialakítását. A kérdésekre, feladatokra sok esetben mi is megadunk egy-egy lehetséges választ vagy megoldást, ezeket a füzet végén találják. A legtöbb kérdés, probléma megoldásához azonban célszerű, ha a gyerek (életkorától függően segítséggel, vagy egyedül) maga talál utakat, megtalálja a forrásokat a kérdések megválaszolására. Ilyen információforrás lehet például egy tájékozott felnőtt, egy lexikon, vagy legkézenfekvőbben egy internetes kereső.
 
Írta: Béni Kornél – László Ádám
Sorozatszerkesztő: Szűcs Imre Lóránt
Illusztrálta: Mizsei Anett