Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Botanika

botanika (növénytan) a biológia növényekkel foglalkozó ága, körébe mintegy 400 ezer faj tartozik, amelyből 248 ezer virágos növény. A szó ógörög eredetű: a βοτάνη (botané) szó legelőt, füvet, takarmányt jelent. A botanika – mint a mérgező- és gyógynövények ismerete – a legrégebbi tudományágak közé tartozik. Az ókortól a reneszánszig az orvostudomány egyik mellékágaként oktatták (emiatt létesítettek füvészkerteket az egyetemeken). A modern növénytan – többek között – tanulmányozza a növények morfológiáját, élettanát, biokémiáját, egyedfejlődését, ökológiáját, evolúcióját, rendszerezését és a növények betegségeit. 

Rendezés:
Nézet:

A könyvben bemutatjuk a hazánkban megtalálható legfontosabb fákat és cserjéket, amelyek felismerését és azonosítását egy egyszerű határozókulcs segíti. Hasznos segítségként forgathatja ezt a könyvet mindenki, aki szereti a természetet, kíváncsi a körülötte lévő növényvilágra, meg akarja ismerni annak tagjait. A köteteket illusztráló csodálatos festményeket Csapody Vera hagyatékából válogatták a szerzők.

1.990 Ft 1.592 Ft

Este libro es la tercera y ampliada edición de la primera monografía completa familia Rubiaceae (la cuarta más diversa entre las fanerógamas con 670 géneros y 13 800 especies aproximadamen-te) la quinta más importante en la flora de México representada por 113 géneros y más de 670 especies...

13.200 Ft 11.880 Ft

Átfogó botanikai tárgyú nevezéktani szótár magyar nyelven mintegy fél évszázada jelent meg utoljára. E hiány pótlására szolgál ez a könnyen áttekinthető, mintegy 7000 címszót tartalmazó, gazdag ábraanyaggal bővített, korszerű terminológiai szótár. 

5.800 Ft 5.510 Ft
A növényélettanban legáltalánosabban használt kísérletek bemutatása, az egyszerűbb módszerek gyakorlati kivitelezésével gyakorlat szerzése a növényélettani és növény-biokémiai kutatómunkában (a tanárszakosok számára középiskolában bemutatható kísérletekkel kombinálva).
2.835 Ft 2.693 Ft

A könyv először a mitotikus, majd a meiotikus sejtciklusban mutatja be a kromoszómákat. A harmadik fejezet az eukarióta kromoszómák felépítéséről és megkettőződéséről szól, ezután a kromoszómák szerkezeti változásait írja le a szerző. Az ötödik fejezet a poliploidiáról, az aneuploidiáról, a haploidiáról és a kromoszómák számbeli megváltozásának egyéb megjelenési formáiról ad áttekintést. A következő fejezet tárgya a génlokalizáció és a génátvitel kromoszómamanipulációval...

3.500 Ft

Dr. Simon Tibor és dr. Seregélyes Tibor Növényismeret című könyve a biológiatanítás alapvető taneszköze. A határozókönyv nemcsak a biológia-tankönyvsorozatokhoz illeszkedik, hanem a hazai biológiaoktatás minden tankönyvének nélkülözhetetlen segédlete. A kézikönyv használatát minden biológiát tanuló korosztálynak ajánljuk.

4.500 Ft

A vírusok osztályozása és rendszerezése, a biotesztek virológiai alkalmazása, a virológiai vizsgálat módszerei, a növényi vírusos betegségek, a vírus-ellenállóságra való nemesítés hagyományos és biotechnológiai módszerei alkotják a könyv tartalmát. 

4.200 Ft

Dr. Salamon Pál az egyik legkiválóbb ismerője a növényvírusok rendszertanának és patológiájának. Könyvében kísérletet tesz arra, hogy teljes körű taxonómiai áttekintést adjon a növényi vírusok, viroidok és szatellitek teljes listájának magyar nevével.

2.960 Ft

El libro es una monografia taxonómica de la familia Rubiaceae, que contiene la descripción detallada de las especies y géneros existentes en Cuba, y las claves para ayudar su identificación...

13.200 Ft 11.880 Ft

A mű méltó párja a Természetvédelmi állattan című könyvnek. A két mű együttesen szolgálja a magyar természetvédelem ügyét, a gyakorló természetvédő szakemberek továbbképzését, a közép- és felsőfokú természetvédelmi oktatást, a magyar természetvédelem népszerűsítését. (106 színes képpel.)

5.900 Ft

A télen hideg, borongós európai klímában élő emberek képzeletvilágában az orchideák körül kialakult misztikum napjainkig él, és az új generációknál mindig újra fellobban. E növények virágainak lenyűgöző, összehasonlíthatatlan szépsége, bizarr formája, a növények érdekes, rejtélyes életmódja az egyébiránt érdektelen szemlélőt is elcsodálkoztatja.

6.900 Ft

Vadon termő bogyók gyűjtése és felhasználása. Ez a kis kötet könnyed bevezetést ad a vadon termő bogyók szüretelésének művészetébe, mégpedig a 12 legfinomabb, őshonos bogyós gyümölcs ismertetésén keresztül.

2.500 Ft 2.250 Ft