Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Botanika

botanika (növénytan) a biológia növényekkel foglalkozó ága, körébe mintegy 400 ezer faj tartozik, amelyből 248 ezer virágos növény. A szó ógörög eredetű: a βοτάνη (botané) szó legelőt, füvet, takarmányt jelent. A botanika – mint a mérgező- és gyógynövények ismerete – a legrégebbi tudományágak közé tartozik. Az ókortól a reneszánszig az orvostudomány egyik mellékágaként oktatták (emiatt létesítettek füvészkerteket az egyetemeken). A modern növénytan – többek között – tanulmányozza a növények morfológiáját, élettanát, biokémiáját, egyedfejlődését, ökológiáját, evolúcióját, rendszerezését és a növények betegségeit. 

Rendezés:
Nézet:

Este libro es la tercera y ampliada edición de la primera monografía completa familia Rubiaceae (la cuarta más diversa entre las fanerógamas con 670 géneros y 13 800 especies aproximadamen-te) la quinta más importante en la flora de México representada por 113 géneros y más de 670 especies...

13.200 Ft 11.880 Ft

A szerző azoknak az őshonos és meghonosodott fa- és cserjefajoknak a leírását és a felismerését segítő ábraillusztrációit adja közre, amelyekkel a hazai tájak erdeiben, mezein találkozhatnak az erdészek és erdőtulajdonosok, valamint a természetjárók.

3.500 Ft

Átfogó botanikai tárgyú nevezéktani szótár magyar nyelven mintegy fél évszázada jelent meg utoljára. E hiány pótlására szolgál ez a könnyen áttekinthető, mintegy 7000 címszót tartalmazó, gazdag ábraanyaggal bővített, korszerű terminológiai szótár. 

5.800 Ft 5.510 Ft

El libro es una monografia taxonómica de la familia Rubiaceae, que contiene la descripción detallada de las especies y géneros existentes en Cuba, y las claves para ayudar su identificación...

13.200 Ft 11.880 Ft

A mű méltó párja a Természetvédelmi állattan című könyvnek. A két mű együttesen szolgálja a magyar természetvédelem ügyét, a gyakorló természetvédő szakemberek továbbképzését, a közép- és felsőfokú természetvédelmi oktatást, a magyar természetvédelem népszerűsítését. (106 színes képpel.)

5.900 Ft